ABD ve Asya piyasaları petrol fiyatları ile geriledi

ABD borsaları küçülmeye gideceğini açıklayan General Electric hisseleri ve petrol fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle geriledi. Asya piyasaları da bu gelişmeleri izleyerek eksi yönde hareket etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Asya borsaları, petrol fiyatlarındaki düşüşe paralel olarak ekside kapanan ABD borsalarını izleyerek geriledi.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi .MIAPJ0000PUS yüzde 0.6, Çin'in Shanghai bileşik endeksi .SSEC yüzde 0.7 ve Japonya'nın Nikkei endeksi .N225 yüzde 1.3 ekside bulunuyor.

Son birkaç aydır neredeyse aralıksız yükselen ve art arda rekorlar kıran ABD hisse piyasaları da ham petrol fiyatlarındaki düşüşün ve General Electric GE.N hisselerinin art arda ikinci günde de gerilemesinin etkisiyle ekside kapandı. GE yüzde 5.9 düşerken, S&P 500 enerji sektörü endeksi .SPNY yüzde 1.5 ile dört aydan uzun bir sürenin en keskin düşüşünü kaydetti.

General Electric küçülmeye gidiyorGeneral Electric küçülmeye gidiyor

Tüketim beklentisi düştü

Petrol fiyatları, ABD'nin ham petrol üretiminin önümüzdeki dönemde artacağı beklentisi ve Uluslararası Enerji Ajansı'nın düşürdüğü uluslararası tüketim tahminlerinin ardından piyasalara son aylarda yön veren talepte toparlanma öngörüsünün zayıflamasıyla geriledi. Brent ve ABD hafif ham petrolü yüzde 1'in üzerinde düştü. Brent petrol saat 08:22'de yüzde 0.34 kayıpla 61.30 dolardan işlem gördü.