Alfa Menkul Değerler'e hileli iflas davası

Savcılık, Alfa Menkul Değerler'e 7 yönetici için "Hileli iflas"tan 8 yıl hapis istemiyle dava açtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Alfa Menkul Değerler A.Ş.'nin iflasıyla ilgili şikayet üzerine savcılık, 7 yönetici için "Hileli iflas"tan 8 yıl hapis istemiyle dava açtı. Hileli iflasla suçlananlar arasında eski Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Karadeniz ile Demirbank eski Genel Müdürü Selahattin Serbest de bulunuyor. 
 
Haberhakki.com'da yer alan habere göre, borsa aracı kurumu olan Alfa Menkul Değerler A.Ş.'nin iflasıyla ilgili yürütülen soruşturma, "hileli iflas" davası ile sonuçlandı. Aracı kurumun Genel Müdürü, müzayedeci Aziz Karadeniz ile 7 şirket yöneticisi hakkında "hileli iflas" suçundan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Sanıklar, 20 Aralık'ta Üsküdar 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. Borsa vurgunuyla ilgili hileli iflas davası Üsküdar Savcılığı'nca yürütülen soruşturma çerçevesinde ortaya çıktı. 
 
Habere göre Alfa Menkul Değerler A.Ş., 2003'teki "kayıp trilyon" olayı nedeniyle 15 gün faaliyetten men edildi. Şirket, iki yıl öce Kadıköy 5. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin kararıyla iflas etti. Böylece, kurumdan alacağı olanlar, paralarını alamadı. Habere göre, alınan kararın ardından iflas masası oluşturuldu, tasfiyeye başlandı. Alfa'dan alacağı bulunan ENKA hissedarı Ayşe Verda Gülçelik, şirketin "hileli iflas" ettiği iddiasıyla şikayette bulundu. Bu şikayetin ardından iflas masası bilirkişi heyeti oluşturdu ve şirketin defterlerini incelemeye aldı. Haberde yer verilen bilirkişi raporunda, “2010'da ortaklar 1.3 milyon TL'yi hesaplarına geçirdiler. Alacaklıların teminatı olan para alacak-borç ilişkisiymiş gibi gösterilip şirketten kaçırıldı” denildi. 
 
Duruşma 20 Aralık'ta
Yaşanan gelişmeler üzerine Üsküdar Cumhuriyet Savcısı Mustafa Doğan, 7 sanığın hileli iflastan 8 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı. İddianamede Alfa Menkul Değerler'in iflasında "hileli" işlemler olduğu iddia edildi. Üsküdar 3.Ağır Ceza Mahkemesi'nde 20 Aralık'ta hakim karşısına çıkacak olan sanıklar arasında, Alfa Menkul Değerler'in eski Genel Müdürü Aziz Karadeniz de bulunuyor. Karadeniz, 2006'da Beyaz Müzayede adlı şirketi kurarak müzayedecilik yapmaya başlamıştı. Hileli iflas'tan yargılanacak olan Alfa Menkul Değerler'in eski sahip ve yöneticileri şunlar: 
Aziz Asım Karadeniz, (Yönetim Kurulu Başkanı, Genel müdür) Adile Dilara Şencan, Zeynep Diğdem Koloğlu, Tamer Ada, Yakup Edincik, Hüseyin Yaşar Eraslan, Selahattin Serbest (Demirbank eski genel Müdürü).