Altın fiyatlarında düşüş sürebilir

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İntegral Menkul Değerler Analisti Ozan Batu, Euro/dolar paritesinde gelecek günlerde kar realizasyonu gerçekleşmesi durumunda altın fiyatlarının bir miktar daha geri çekilebileceğini belirtti.

Altın fiyatlarının geçen hafta cuma günü açıklanan ABD Endüstriyel Üretim Verisi'nin olumlu sonuçlanması sonrası 1.700 / 1.705 dolar psikolojik direnç seviyesini aşamadığını anımsatan Batu, "Aynı zamanda Euro/dolar paritesinden ayrışarak satışların tekrar ön plana çıkması sonrası haftalık bazda yüzde 0,44'lük değer kaybına uğradı" dedi.

Batu, yıl sonuna yaklaşılmasının yanı sıra ABD'deki mali uçurum konusunda hala somut bir adımın atılmaması ve Japonya seçimlerinden parasal genişleme yanlısı Liberal Demokratların galip gelmesinin de etkisiyle altın kotasyonlarının haftaya satıcılı bir başlangıç yaptığını söyledi.

Draghi'nin 4. çeyrekte ekonomide yeni zayıflıkları gösteren işaretlerin var olduğu ve ekonomik toparlanmanın 2013'ün ikinci yarısında gerçekleşebileceğine ilişkin görüşlerini belirtmesine bağlı olarak altın fiyatlarında 1.699 dolar seviyesinde kısmi yükselişler gerçekleştiğini belirten Batu, şunları kaydetti:

"Altın ons fiyatı 1.705 ve 1.712,5 dolar direnç seviyesine ulaşmakta zorlandığını söyleyebiliriz. Euro/dolar paritesinde önümüzdeki günlerde kar realizasyonu gerçekleşmesi durumunda Altın fiyatları bir miktar daha geri çekilebilir. Euro/dolar paritesi son haftalarda altın fiyatlarından ayrışarak 1,3200 direnç bölgesine doğru kısa vadede yükselen bir trend içerisinde hareket alanı bulsa da; 1,3200 dolaylarına yaklaştıkça yükselişte ivme kaybına uğradığını söyleyebiliriz. Geçtiğimiz aylarda paritede 1,3175 ve 1,3140 seviyelerinin aşılamaması sonrası yaşanan çift tepe formasyonu da bu seviyelerin önem derecesini arttırmaktadır.

Altın fiyatlarını tekniksel olarak incelediğimizde kısa vadede düşen bir trend içerisinde hareket alanı bulduğunu ve aynı zamanda momentum indikatörünün de düşen trendi teyit ettiğini söyleyebiliriz. 1.682,5 / 1.677 ve 1.672,5 destek seviyeleri yakından takip edilmelidir. Önümüzdeki günlerde bu seviyelerin aşağı yönlü kırılmaması halinde 1.720 ve 1.725 direnç seviyelerine doğru yükselişler tekrar ön plana çıkabilir."