Atlanta Fed Başkanı: Riskler yukarı yönlü

Atlanta Fed Başkanı Bostic, Fed'in ekonominin tahmin edilenden daha hızlı büyümesi olasılığı ile karşı karşıya kalabileceğini ve bunun faiz artırımlarının daha hızlı olmasına yol açabileceğini vurguladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, faizlerin yavaş yavaş artırılması planlarını desteklediğini, ancak ekonominin vergi indirimleri ve artan kamu harcamalarına vereceği yanıtın para politikasını karmaşıklaştırabileceğini söyledi.

Wall Street Journal'a konuşan Bostic, Fed'in yakın zamanda ekonominin tahmin edilenden daha hızlı büyümesi olasılığı ile karşı karşıya kalabileceğini ve bunun faiz artırımlarının biraz daha hızlı olmasına yol açabileceğini vurguladı.

Bostic, "Riskler şu anda daha çok yukarı yönlü. Beklenenden daha güçlü büyüme görünümü, hali hazırda öngörülenden daha fazla faiz artırımını gerektirebilir, özellikle 2019 ve 2020'de. 2019'un neye benzeyeceği konusunda daha fazla belirsizlik var" diye konuştu.

Ekonominin şu anda iyi performans göstermekte olduğunu belirten Bostic, enflasyonda ani bir artış veya ekonomide aşırı ısınma beklemediğini de ifade etti.

S&P, Fed'den bu yıl 4 faiz artışı bekliyorS&P, Fed'den bu yıl 4 faiz artışı bekliyor

 

Bu konularda ilginizi çekebilir
fed