Bank Pozitif, BankPozitiv Kazakhstan'ı sattı

Bank Pozitif, BankPozitiv Kazakhstan JSC'deki hisselerinin tamamının Eurasian Bank JSC'e satışı için sözleşme imzaladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bank Pozitif, büyüme potansiyelini sınırlı olarak nitelediği iştiraki BankPozitiv Kazakhstan JSC'deki hisselerinin tamamının Eurasian Bank JSC'ye satışı için sözleşme imzaladığını duyurdu.

Bank Pozitif'ten KAP'a yapılan açıklamada, satış tutarının satışın tamamlanacağı tarihte belirleneceği ifade edildi.

Açıklamaya göre, sermayesi 11.14 milyar tenge (41.1 milyon dolar) olan BankPozitiv Kazakhstan JSC'nin Bank Pozitif'in son mali tablosundaki aktif toplamına oranı ise yüzde 7.7 seviyesinde bulunuyor. Bank Pozitif'ten yapılan açıklamada, Kazakistan'da yer alan iştirakinin satışı BankPozitif'in Türkiye'deki faaliyetlerinde bir değişiklik yaratmayacağı belirtildi.

Açıklamada söz konusu satışın nedeni olarak şu ifadeler yer aldı: "Bank Pozitif'in 2007 yılında satın aldığı JSC BankPozitiv Kazakhstan ile Kazakistan'da faaliyete başlamıştır. 2007'den günümüze Kazakistan bankacılık düzenlemelerinde gerçekleşen değişim, ülke risk profilindeki artış ve ülke bankacılık piyasasında iştirak banka için büyüme potansiyelinin sınırlı olması dolayısıyla, JSC BankPozitiv Kazakhstan'ın stratejik öneminin kalmadığı değerlendirilmiştir. Bu sebeple söz konusu iştirake son dönemde ilgi gösteren kurumların talepleri dikkate alınmış ve satış için gerekli koşullar oluşmuştur."

   

Bu konularda ilginizi çekebilir