Başçı, bankalara sunum yaptı

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, "Para politikası, enflasyon görünümüne karşı sıkı, döviz likiditesinde dengeleyici ve finansal istikrarı destekleyici bir duruş sergilemektedir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TCMB Başkanı Erdem Başçı, 'küresel para politikalarının normalleşme sürecinde yol haritası' kapsamında, yakın zamanda geniş bir tedbir paketi uygulamaya başlandığını belirterek, "Bu çerçevede, para politikası enflasyon görünümüne karşı sıkı, döviz likiditesinde dengeleyici ve finansal istikrarı destekleyici bir duruş sergilemektedir" dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Türkiye Bankalar Birliği'nde yaptığı sunumda, "Cari işlemler dengesindeki iyileşmenin ağustos verisi ile birlikte belirginleşeceği ve yıl boyunca devam edeceği öngörülmektedir" dedi.

Avrupa Birliği ekonomilerindeki talep artışının desteğiyle net ihracatın büyümeye katkısının yılın ikinci yarısında artacağını ifade eden Başçı, "Cari işlemler dengesindeki iyileşmenin Ağustos verisi ile birlikte belirginleşeceği ve yıl boyunca devam edeceği öngörülmektedir" dedi.

Döviz kurunun etkileri ve enflasyon beklentilerindeki artıştan kaynaklanan riskleri sınırlamak için likidite politikasında sıkı duruşu koruduklarını belirten Başçı, "TCMB, açıklanan “küresel para politikalarının normalleşme sürecinde yol haritası” kapsamında, yakın zamanda geniş bir tedbir paketi uygulamaya başlamıştır. Bu çerçevede, para politikası enflasyon görünümüne karşı sıkı, döviz likiditesinde dengeleyici ve finansal istikrarı destekleyici bir duruş sergilemektedir" dedi.

Sunum İçin Tıklayın!