BKM Express, 3 İşlemden 1'ini mobile taşıdı

BKM Express Genel Müdürü Canko, "Bugün 650'nin üzerinde üye işyeri ile e-ticaret pazarının yüzde 45'ine ulaşan BKM Express, mobil uygulamasıyla her 3 işlemden birini akıllı cihazlara taşıdı" açıklamasında bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Soner Canko, BKM Express mobil uygulaması ile uyumlu üye işyerlerinde her 3 işlemden birinin mobil cihazlar üzerinden gerçekleştiğini belirtti.

BKM'nin mobil kullanıma yönelik verilerinin paylaşıldığı toplantıda konuşan Canko, BKM'nin iki yıl önce, İnternet'ten alışveriş yapan kart kullanıcılarının kullanımına sunduğu BKM Express'in 300 bine ulaşan kullanıcı sayısı ve 650'nin üzerinde üye işyeri ile toplam e-ticaret pazarının yüzde 45'ine ulaştığını ifade etti.  

Canko, yıl sonuna kadar üye işyeri sayısını 1000'e çıkarmayı, toplam e-ticaret pazarının da yüzde 60'ına ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi.

BKM Express'in e-ticaret büyümesine katkı sağladığını aktaran Canko, Türkiye'nin mobil cihazlarla yapılan e-ticaret payının  yüzde 6 olduğunu söyledi. Canko, bu rakamla Türkiye'nin mobil cihazlarla en fazla e-ticaret yapılan 3. ülke olduğunu vurguladı.

BKM'nin mobil ticaretin gelişiminde de önemli bir rol üstlendiğini dile getiren Canko,  BKM Express'in mobil uygulamaları ile her an her yerde alışveriş keyfi yaşatırken; para gönderme özelliği ile de büyümesini sürdürdüğüne işaret etti.

BKM Express'in web ve mobil üzerinden gerçekleşen işlemlerinde mobilin payının hızlı artış gösterdiğinin altını çizen Canko, "Bugün BKM Express mobil uygulaması ile uyumlu üye işyerlerinde her 3 işlemden birinin mobil cihazlardan yapıldığı dikkati çekiyor. BKM Express ile yapılan işlemlerde her an her yerde alışveriş kolaylığı sunan mobilde günün her saatinde kullanım dikkati çekerken, webden yapılan alışverişlerde ise işlemlerin yoğunlukla 11.00-12.00 ve 14.00-16.00 arasında yapıldığı görülüyor. Webden yapılan alışverişlerde ortalama tutar yani sepet büyüklüğü 163 Türk Lirası olurken, kartlı işlemlerde bu tutar 127 Türk Lirası  düzeyinde gerçekleşiyor" diye konuştu. .

BKM Express-iupay iş birliği

BKM Express'in yurt içindeki başarısının iki yıldır dünyanın birçok ülkesi tarafından takip edildiğini vurgulayan Canko,  BKM Express'in  yurt dışına açılarak global bir cüzdan olma yolunda ilk adımını attığını söyledi.  

Canko, "15 bankaya ait banka kartı ve kredi kartlarının tanımlanabildiği dijital cüzdan BKM Express; İspanya'nın 8 bankasının kartlarını bir araya getiren dijital cüzdan iupay ile iş birliği yaptı. Bu kapsamda BKM Express kullanıcıları İspanya'nın e-ticaret sitelerinden mevcut BKM Express kullanıcı adı ve şifreleriyle alışveriş imkanına kavuşacak. Aynı zamanda İspanya'nın dijital cüzdanı iupay kullanıcıları da, Türkiye'de 650'yi aşkın e-ticaret sitesinden alışveriş yapabilecek. Bu iş birliği ile iki ülke arasındaki ödeme sistemlerinin geliştirilmesi ve kart kullanıcılarının global dünyada da kolay alışveriş deneyimini sürdürmesi hedefleniyor" ifadelerini kullandı.

Avrupa'nın birçok ülkesinden iş birliği teklifleri aldıklarını belirten Canko,  İspanya'nın dijital cüzdanı iupay ile Türkiye'nin dijital cüzdanı BKM Express'in iş birliğinin dünyada bir ilk olma özelliği taşıdığını belirtti.  

İki ülke arasındaki e-ticaretin gelişimine katkı sağlayacak bu iş birliğinin ödeme sistemlerinin global anlamda geliştirilmesi konusunda da büyük önem taşıdığını dile getiren Canko, şunları ifade etti:

"Türkiye'de ödeme sistemlerinin gelişimi için çalışan BKM'nin bu iş birliği önümüzdeki dönemde farklı uygulamalarla geliştirilecek. BKM'nin yurt dışı iş birlikleri sadece İspanya ile sınırlı değil. Uluslararası kart kuruluşları ile yapılacak projeler sonrasında, BKM Express kullanıcıları diğer ülkelerin e-ticaret sitelerinden de alışveriş yapabilecek ve yurt dışına para gönderme işlemi gerçekleştirebilecek. Böylece BKM Express her anlamda global bir cüzdan olacak."

Canko, Türkiye'de aktif mobil bankacılık kullanan kişi sayısının 4 milyon olduğunu vurgulayarak, bu rakamın büyük bir hızla arttığını sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir