Borsa 79 binde tutunamadı

BIST, Moody's'in açıklamaları sonrası kazanımları bir miktar azalttı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Küresel piyasalardaki iyimser görünüm ve petrol fiyatlarındaki düşüş eğiliminin etkisiyle güne yükselişle başlayan Borsa İstanbul'da kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmeleri satışlara yol açarken, endeks günü yatay kapattı.

BIST-100 endeksi 79,263.79 puana kadar yükseldiği günde Moody's açıklamaları sonrasında satışlarla karşılaşırken günü de yüzde 0.02 artışla 78,489.01 puandan tamamladı.

Analistler, VİOP'ta Haziran ayı vade sonunun gelmiş olmasının da pozisyon ayarlamalarında etkili olduğunu söylediler.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Irak'taki krizin Türkiye'nin cari işlemler açığı ile büyüme üzerinde baskı yarattığını ve enflasyon baskılarını artırdığına dikkat çekerek, kredi notu üzerinde negatif bir unsur olduğunu belirtti.

Son birkaç haftadır gelişmekte olan para birimlerinden negatif ayrışan TL ise bugün benzer para birimlerindeki değer kaybını yansıtmayarak dolar karşısında hafif aşağı yönlü bir seyir izledi. Serbest piyasad dolar 2.1230 liradan ve euro 2.8960 liradan günü tamamladı.

Tahvil bono piyasasında 24 Şubat 2016 itfalı gösterge tahvilin bileşik faizi cuma günü Kasım 2013'ten beri en düşük seviye olan yüzde 8.17'yi test etmesinin ardından sınırlı yükselişle kapandı. Spot kapanışta ortalama bileşik faiz yüzde 8.24, valörlüde yüzde 8.25 seviyesindeydi. Bugün spot kapanışta ortalama bileşik faiz yüzde 8.25 valörlüde son işlem yüzde 8.23 oldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir