Borsa 95 binin üzerine çıktı

Fed başkanının açıklamaları sonrası borsa güne yükselişle başladı. BIST 100 endeksi yüzde 1 değer kazancıyla 95 binin üzerini gördü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne değer kazancıyla başladı.

Dün günü önceki kapanışa göre yüzde 0,59 primle 94.070 puandan tamamlayan BIST 100 bu sabah saat 10:25'de yüzde 1,10 artışla 95.123 seviyesinden işlem gördü.

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın para politikasını gevşetme yanlısı yönde değişim gösteren açıklamaları para piyasalarını şaşırttı. Powell bu açıklamalarıyla geçen ayki ifadelerinin tam tersi yönde bir açıklama yapmış oldu.

Analistler, Powell'ın dünkü açıklamalarının yatırımcılar tarafından "güvercin" olarak algılanmasının, küresel piyasalarda risk iştahını artırdığını belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 95.000-95.500 puanın direnç bölgesi, 92.500'ün ise destek seviyesi olduğunu söyledi.

Ziraat Yatırım'dan yapılan değerlendirmede "Fed Başkanı Jerome Powell mevcut politika faizi oranlarının nötr seviyelerin biraz altında olduğunu belirtti. Güvercin açıklamalar sonrasında faiz artırım beklentilerinde düşüş gözlemlerken, dolarda sert düşüş yaşandı. Artan risk iştahıyla beraber S&P500 günü yüzde 2.3 oranında primle kapattı" denildi.

İş Yatırım'ın notunda ise "Fed'in faiz artırımlarında agresif olmayacağı gerçeği gelişmekte olan ülkeler için iyi bir haber. Yerel para biriminin istikrarına ve yurt dışı tasarruflara ihtiyacı daha yüksek olan Türkiye gibi ülkeler için bu gelişmenin daha da olumlu olduğunu söyleyebiliriz. Gözler hafta sonunda yapılacak G-20 zirvesinde liderler arasındaki görüşmelere yoğunlaşacak" ifadeleri yer aldı.

Gram altın 4 ayın en düşüğündeGram altın 4 ayın en düşüğünde

Güvercin Fed doları düşürdüGüvercin Fed doları düşürdü

Bu konularda ilginizi çekebilir