Borsa güne hızlı başladı

Borsa İstanbul 100 endeksi açılışta 1056 puan yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Borsa İstanbul 100 (BİST 100) endeksi güne 1056 puan yükselişle 79332 puandan başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 1,35 oranında değer kazandı.

Analistler, yukarı yönlü hareketlerin tepki boyutunda kalacağını öngörüyor. Endeksin dün gerek dolar bazında takip edilen “kritik” desteğinin çalışmış olması, gerekse kısa vadeli göstergelerinin halen aşırı-satım konumunda olması nedeniyle dün olduğu gibi bugün de tepki verme eğiliminde hareket edeceği tahmin ediliyor. 

Analistler, Avrupa ve ABD'de açıklanacak makroekonomik verilerin takip edileceğini belirterek dün yüzde 0,38 yükselişle 78.277 puandan kapanan BIST 100 endeksinin, 80 bin seviyesinin direnç, 77 bin seviyesinin destek konumunda olduğunu dile getiriyor. 

Dolar/TL bugün bankalararası piyasanın açılışında yüzde 0,54 düşüşle 2,5930 seviyelerinden işlem görüyor. 

VİOP'ta ilk işlemlerde artıda

VİOP'ta bu sabah BIST-30 endeksinin Nisan sonu vadeli kontratları ilk işlemlerde yüzde 1.12 yükselişle 97.2000 seviyesinde işlem görüyor.

Dolar/TL Nisan sonu kontratları ise yüzde 0.75 düşüşle 2.6271 seviyesinde seyrediyor.

Kritik zirveden gelen mesajlar

Yurtiçinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ile görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda mevcut güven ve istikrar ortamının titizlikle muhafaza edilmesi gerektiğinin altı çizilerek, tüm ekonomik birimler tarafından sürecin yakından izlendiği, gerekli tedbirlerin alınmakta olduğu ifade edildi. Bu açıklama, Merkez Bankası'na getirilen eleştirilerin dozunda bir yumuşama olacağı şeklinde yorumlandı.