Borsa günü düşüşle tamamladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Rekorların kırıldığı aralık ayı başından beri yüzde 6 civarı prim yapan İMKB endeksi, haftanın son işlem gününde gelen kar satışlarının ardından günü düşüşle tamamladı. Özellikle kapanışa doğru ABD borsalarının da ekside açılmasının etkisiyle, artan satışlarla karşılaşan endeks günü yüzde 0.87 kayıpla 76293 puanda kapattı.

Borsacılar, "Yatırımcılar mali uçurum riskine odaklanıyor. Kısa vadede yatay bant hareketinin sürmesini beklediğimiz İMKB'de yükseliş hareketi, TL faizlerdeki gevşemenin hız kesmesi ile sınırlanabilir" dediler. Kar satışlarının gelmesi durumunda 76 binin destek olduğu, bu seviyenin altında kapanış gerçekleşmesiyle 73500 seviyelerinin test edilebileceği belirtildi.

Yatay hareketini sürdürüyor

Kur genel olarak yatay hareketini sürdürürken, eurodaki yükselişle euro/TL'nin ve sepet bazında TL'nin de yukarı hareket ettiğini söyleyen uzmanlar, öte yandan TCMB'den faiz indirimi beklentilerinin piyasadaki genel eğilime yön verdiğini belirtiliyor.  Bir bankacı, TCMB'nin faiz indirim beklentilerinin TL'de bir miktar baskıya neden olduğunu belirtti. Dolar günü 1.7810 TL'den euro da değerlenerek 2.3305 TL'den kapadı. Euro/dolar paritesi 1.3080 seviyelerinde.

18 Aralık'taki PPK toplantısı gündemin ilk maddesi. Faiz indirimi olursa TL'deki değerlenme eğiliminin duracağı düşünülüyor. Ancak döviz tarafında euro/dolar paritesindeki durum da önem taşıyor. Bu çerçevede, dolar/TL paritesinin 1.78-1.80 aralığında ve TL'nin sepet bazındaki değerinin 2.05'ler etrafında hareket edeceğini tahmin ediliyor.