Borsa, günü yükselişle tamamladı

Endeks günü önceki kapanışa göre 382 puanlık yükselişle 82.319 puandan tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi günü önceki kapanışa göre 382,12 puanlık yükselişle 82.319,71 puandan tamamladı. 

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre yüzde 0,47 değer kazandı, toplam işlem hacmi 4,3 milyar lira olarak gerçekleşti. Gün sonunda bankacılık endeksi yüzde 1,44, holding endeksi yüzde 0,47 yükseliş kaydetti. En fazla kazandıran sektör endeksi yüzde 2,09 ile "madencilik" oldu. 

Güne düşüşle başlayan BIST 100 endeksi, ilk seansta doların küresel piyasalarda güçlü seyrini sürdürmesine paralel TL'deki zayıf görünüm ve faizlerdeki yükselişin etkisiyle en düşük 80.703,99 puanı gördü. 

İkinci seansa sınırlı düşüşle başlayan endeks, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 22 Nisan'da gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı gündemine ilişkin açıklamalarda bulunması, ABD'de açıklanan perakende satışlar verisinin beklentileri karşılayamamasının ardından dolar/TL'deki gevşemeye bağlı olarak kayıplarını telafi etti ve bankacılık hisseleri öncülüğünde gelen tepki alımlarıyla 82 bin puanı aştı. 

TCMB'nin, PPK toplantısında TL zorunlu karşılıklara ödenen kısmi faiz oranlarında ölçülü bir artışın gündeme alınacağını açıklamasının bankaları likidite ve karlılık bakımından rahatlatacağını ifade eden analistler, bu durumun da banka hisselerinde yükselişe neden olduğunu belirtiyor. 

ABD'de açıklanan perakende satışların beklentilerin altında kaldığını ve bunun da risk alma iştahına katkıda bulunduğunu aktaran analistler, dolar/TL'nin 2,66 sınırına gerilemesinin etkisiyle endekste tepki alımlarının güçlendiğini dile getiriyor. 

Teknik olarak endekste 83.000 seviyesinin direnç olarak takip edileceğini aktaran analistler, aşağı yönlü hareketlerde ise 82.000 ve 81.300'ün gündeme gelebileceğini tahmin ediyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir