Borsa hafif alıcılı açıldı

Yurt içi piyasalar, küresel piyasalardaki satışa karşın güne sınırlı da olsa artıda başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Haftaya güçlü bir başlangıç yapan global borsalar bugün kâr realizasyonuyla karşılaşırken, Fed'in gelecek haftaki toplantısından faiz artırım kararı çıkacağı beklentisinin güçlenmesiyle beraber yatırımcıların daha temkinli oldukları ve hisse senedi gibi riskli varlıklara iştahın azaldığı görülüyor.

Global piyasalardaki bu duruma karşın Borsa İstanbul (BİST) güçlü duruşunu sürdürüyor.

BİST 100 endeksi, 67 puan artışla 90.881 puandan açıldı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,07 oranında değer kazandı.

Dolar/TL'nin bankalararası piyasada güne 3,6790 seviyelerinden başladığını ifade eden analistler, BİST 100 endeksinin 89.600-92.000 bandı içinde dalgalı bir seyir izleyerek yarınki Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararı ve cuma günkü ABD tarım dışı istihdam verisini bekleyebileceğini dile getirdi.

Dolar, düşüş eğilimini sürdürerek açıldıDolar, düşüş eğilimini sürdürerek açıldı

Yurt içinde, dün döviz kurlarındaki düşüş eğilimine karşın pay piyasalarında kâr satışlarının etkili olduğu görüldü. BIST 100 endeksi, analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri 91.400 puanı test etmesinin ardından düşüşe geçerek günü yüzde 0,25 azalışla 90.814 puandan tamamladı.

Analistler, bugün yurt içinde sanayi üretimi, yurt dışında ise ABD de özel sektör istihdamı ile Almanya sanayi üretimi verilerinin takip edileceğini kaydetti.

Ayrıca, Genelkurmay Başkanı'nın dün Rus ve ABD'li mevkidaşları ile görüşmesinin jeopolitik riskleri azaltacağı algısı, TCMB'nin sıkı duruşunu sürdürmesi ve gelişmekte olan piyasalardaki iyimser seyrin etkisiyle dolar/TL geriledi.

Küresel piyasalar satıcılı seyrediyorKüresel piyasalar satıcılı seyrediyor