Borsa ikinci yarıda toparlandı

Bankacılık endeksindeki tepki hareketi, başarılı sonuçlanan Hazine ihaleleri ve Avrupa piyasasındaki toparlanma çabası yurtiçi piyasadaki alımlara destek verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Borsada, günün ikinci yarısında hızlanan alımlarla yüzde 1'e yakın yükseliş yaşandı. Endeks 602 puan artışla 67.809 puandan kapanırken, gün sonunda bankacılık endeksi yüzde 1.53 oranında değer kazandı.

Bugüne yurt dışına paralel hafif alıcılı başlayan İMKB 100 ,yatay seyrettiği ilk seansı 113 puan düşüşle 67.093 seviyesinden kapattı. ECB Başkanı Draghi'nin açıklamalarının ardından Avrupa cephesinde toparlanma yaşanması içerde de etkisini hissettirdi. Başarılı geçen Hazine ihalesi ve bankacılık hisselerindeki toparlanmanın desteğiyle İMKB de hareketlendi. İkinci seansta alım ağırlıklı seyrin ağırlık kazanmasıyla kapanış gün içi en yüksek seviye olan 67.809 puandan gerçekleşti.

Tahvil-bono piyasasında ise bugün Hazine ihaleleri takip edildi. İlk kez bugün ihraç edilen yeni gösterge tahvilde bileşik faiz öngörülerin altında kaldı. Hazine'nin 24 Eylül 2014 itfalı yeni gösterge tahvilin ilk ihracında ortalama bileşik faiz yüzde 7.56, 11 Eylül 2013 itfalı bononun yeniden ihracında ise yüzde 7.21 oldu. ROT ile birlikte bugün iki ihalede toplam 5 milyar liralık kıymet satıldı. 5 Mart 2014 vadeli son gösterge tahvilde ise gün yüzde 7.52 bileşik seviyesinden kapandı.

ECB başkanının açıklamaları sonrası Euro/Dolar 1.30 sent seviyelerini denerken, yurtiçinde dolar 1.79'un altına indi. Kapalıçarşıda ise dolar 1.7910 liradan, euro 2.32 liradan kapandı.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir