Borsa pozitif açıldı

Borsa İstanbul, dünkü satışların ardından bu sabah yükselerek güne başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Borsa İstanbul (BİST), dünkü satışların ardından, bu sabah küresel borsalardaki yükselişlerin desteğiyle pozitif bir açılış yaptı.

BİST 100 endeksi, 290 puan artışla 83.418 puandan açıldı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,35 oranında değer kazandı.

BIST-100 endeksi dün yüzde 1.28 düşüşle 83,128.26 puandan kapanmıştı.

TCMB'nin PPK'da aldığı kararların yeterli görülmemesi ve dün ortalama fonlama maliyetinde sınırlı yükselişe neden olan likidite adımları ardından yönünü yukarı çevirerek 3.85'e kadar yükselen dolar/TL ise bu sabah 3.8155/3.8170 seviyesinde.

İş Yatırım'dan yapılan değerlendirmede, hisse senetleri piyasasında dünkü satışların ardından bugün küresel piyasalardaki güçlü seyir ve TL'de gözlenen hafif değerlenmenin desteğiyle bir miktar toparlanma gözlenebileceği belirtildi.

Tera Menkul'den yapılan değerlendirmede de, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'de güvenli bölgeler kurulması yönündeki açıklamalarının Türkiye-ABD ilişkileri açısından pozitif algılandığı belirtildi.

Fitch bekleniyor

Analistler, bugün açıklanmaya devam eden şirketlerin 2016 yılı finansal tabloları ve makroekonomik verilerin takip edileceğini belirterek, Trump'ın söylem ve kararlarının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade etti.

Asıl gündem ise Fitch. Piyasada Türkiye'nin kredi notu değerlendirmesini 27 Ocak'ta (yarın) yayınlayabileceğini açıklayan ve Türkiye'ye yatırım yapılabilir notu veren tek kurum olan Fitch'in not indirimine gidebileceği bekleniyor.

Dış borsalar zirve yaptıDış borsalar zirve yaptı

 

Dolarda Fitch fiyatlanıyorDolarda Fitch fiyatlanıyor

 

Güvenli bölge adım adım geliyorGüvenli bölge adım adım geliyor

 

Bu konularda ilginizi çekebilir