Borsa satıcılı seyri sürdürerek açıldı

Küresel siyasi risklerden dolayı risk iştahında yaşanan düşüşle beraber yurt içi piyasalarda satıcılı seyir devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Selçuk Altun 

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi 203 puan düşüşle 87.154 puandan açıldı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,23 oranında değer kaybetti.

Yurt içinde, BIST 100 endeksi dün analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri 89.500 seviyesini test etmesi sonrasında özellikle banka pay piyasalarında etkisini artıran satışlarla düşüşe geçerek günü yüzde 1,17 azalışla 87.358 puandan tamamlamıştı.

Dolardaki yükseliş takip edilecek

Dün yaklaşık 1 ayın en düşük seviyesi olan 3,6615'e kadar gerileyen dolar/TL ise küresel piyasalarda azalan risk iştahına paralel olarak toparladı ve bugün bankalararası piyasanın açılışında 3,70 seviyelerinde dengelendi.

Analistler, bugün yurt dışında Almanya'da açıklanacak sanayi üretimi verisi ile ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinin açıklamalarının takip edileceğini kaydederek, yurt içinde ise borsadaki kâr satışlarının gücünü devam ettirip ettirmeyeceği ve dolar kurundaki hareketliliğin izleneceğini ifade etti.

Diğer taraftan piyasa yurt içinde açıklanmaya devam eden bilançoları takip ederken, yurt dışında ise küresel bazda öne çıkmaya başlayan siyasi riskler ve belirsizlikler etkili oluyor.

Bugün açıklanacak bilançolar arasında ise Ereğli Demir Çelik Fabrikaları bulunuyor.

Ak Yatırım günlük borsa yorumunda, "Yurt dışında özellikle Avrupa'da yaklaşan seçimlerin piyasalarda belirsizliği artırıcı ve negatif yönde etkisi olduğunu gözlüyoruz. Bugün seans açılışından dünkü satış yönlü baskının sürmesini bekliyoruz" dedi.

Dış borsalar satıcılı seyrediyorDış borsalar satıcılı seyrediyor

 

Dolar 3.70 lirayı geçtiDolar 3.70 lirayı geçti

 

Bu konularda ilginizi çekebilir