Borsa, sert düşüş sonrası alımlarla açıldı

Dün yaşanan satış baskısı sonrasında yüzde 2'ye yakın değer kaybeden BİST 100 endeksi, bugün pozitif bir açılış gerçekleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi, güne 576 puan artışla 112.848 puandan açıldı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,51 oranında değer kazandı.

Dün özellikle banka pay piyasalarında yoğunlaşan satışlarla düşen BIST 100 endeksi, önceki günkü kazançlarının neredeyse tamamını geri vermişti. Endeks, dün yüzde 1,66 değer kaybederek 112.272 puandan tamamlamıştı.

Analistler, bugün açıklanacak sanayi üretim verisinin yatırımcıların odağında olacağını belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 110.500 seviyesinin önemli destek, 115.000 seviyesinin direnç konumuna geldiğini kaydetti.

Öte yandan, petrol fiyatlarındaki yukarı yönlü eğilimin ve kurdaki son dönem gelişmelerinin önümüzdeki aylara ilişkin enflasyon beklentilerini bir miktar törpülemesi piyasalara ilişkin risk algısının biraz zayıflamasına neden oluyor.

ABD'den gelecek haberler önemli

Başbakan Binali Yıldırım’ın ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile dün akşam yapması planlanan görüşme yarın akşama ertelendi. Geçen gün ABD ile olan vize probleminin çözümünde tünelin ucunda ışık gören piyasalar, Washington’daki Türk Büyükelçiliği’nin herhangi bir garanti vermediklerini açıklamasının ardından çözümün o kadar da yakın olmayabileceği endişeleri, ABD ve Türkiye’de süren davaların çözümü geciktirebileceği endişeleriyle negatif hareket etti.

Sanayi üretimi verileri açıklandıSanayi üretimi verileri açıklandı

Altında rekor yolculuğu sürüyorAltında rekor yolculuğu sürüyor

Petrolde sınırlı gevşemePetrolde sınırlı gevşeme

Küresel piyasalar karışık seyrediyorKüresel piyasalar karışık seyrediyor

Dolar/TL yeni güne 3.87 seviyelerinde başlıyorDolar/TL yeni güne 3.87 seviyelerinde başlıyor