Borsa yatay açıldı

Tatil sonrası devam edecek olan koalisyon süreci yakından izlenecek olan BIST, haftaya yatay başladı. Günün genelinde ise sakin bir seyir bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi haftaya 23 puan yükselişle 82.813 puandan başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,03 oranında değer kazandı. 

VİOP'ta bu sabah BIST-30 endeksinin Ağustos sonu vadeli kontratları ilk işlemlerde yüzde 0.17 düşüşle 101.6750 seviyesinde işlem görüyor.

Ramazan Bayramı'nın ardından, gözler yeniden devam edecek olan koalisyon görüşmelerine çevrildi.

Piyasalar siyasetçilerin açıklamalarına odaklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan hükümet kurma görevini alan Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçen hafta başlayan koalisyon görüşmeleri kapsamında önce CHP ardından MHP ve HDP ile görüşerek ilk tur görüşmelerini tamamlamıştı. Davutoğlu, yarın AK Parti MYK'sını genişletilmiş bir şekilde toplayarak partililerle değerlendirmeler yapacak, ardından Bakanlar Kurulu ve partinin diğer organlarında görüşmelerini sürdürecek. Ayrıca, Davutoğlu'nun, partisinin il başkanlarını tek tek arayarak "seçime hazır olun" talimatı verdiği bildirildi. Analistler, bütün bu gelişmelerin piyasalar üzerinde ana belirleyici rol oynayacağını belirtiyor. 

Bayram tatili öncesinde pozitif görünümünü koruyan yurt içi piyasaların, yurt dışındaki veri takviminin de zayıf olması nedeniyle tamamen iç siyasi açıklamalara göre hareket etmesi bekleniyor. 

Analistler, BIST 100 endeksinin 82.700 desteğinin üzerinde tutunmasının önemli olduğunu, bu seviyenin üzerinde kalınması halinde 84.500'e doğru hareketlenme yaşanabileceğini belirterek, olası satışlarda 82.000 ve 81.500 seviyelerinin destek konumunda bulunduğunu tahmin ediyor.  

Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle: 

11.00 Avro Bölgesi, mayıs ayı ödemeler dengesi 

17.00 Türkiye, haziran ayı merkezi yönetim borç stoku