Borsa yerinde saydı

Güne dolar kurundaki yükselişin etkisiyle düşüşle açılan Borsa İstanbul, gün boyunca yatay seyrini sürdürerek 77.000 seviyesi üzerinde kaldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Borsa İstanbul (BIST), satış ağırlıklı seyrin ardından bir miktar tepki alımı ile karşılaştı ve yatay seyir izledi.

Güne satış ağırlıklı bir seyirle başlayan ve en düşük 77141 puanı gören BIST 100 endeksi, tepki alımları ile en yüksek 77733 puanı gördü. Bu aralığın dışına çıkamayan ve 77300 civarında yatay seyir izleyen BIST 100, günü 77393,69 puan ile 0,75 puan ekside tamamladı.

İşlem hacmi 4.322.327.659 TL olarak gerçekleşti.

Borsa İstanbul, dolar/TL kurundaki hızlı yükselişin etkisiyle satış ağırlıklı bir açılış gerçekleşti. Düşüşlerin sınırlı kaldığı Borsa İstanbul'da, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bankaların borç alabilme limitlerini düşürmesi ve yabancı para zorunlu karşılık oranlarını 50 baz puan indirmesi kararının ardından dolar/TL'de yaşanan gevşeme ile birlikte bir miktar tepki alımı gözlendi.

Yurt içinde anayasa görüşmeleri ile jeopolitik gelişmeler izlenirken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 24 Ocak gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında alınacak faiz kararı, Fitch'in 27 Ocak tarihindeki açıklaması beklenirken, ABD Merkez Bankası (Fed) para politikasına ilişkin haber akışı da yakından izleniyor.