Borsa yılın zirvesinde soluklanıyor

Sekiz ay aradan sonra 63.000 puanı test eden endeks, kar satışlarıyla 62.000 seviyelerine doğru çekildi. Dolar 1.81'in üzerinde.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Son dönemde global piyasalarda yakalanan iyimserliğe paralel olarak yükseliş trendine devam eden İMKB, yılın zirve seviyelerinden gelen kar satışıyla gevşeme gösteriyor.
Dün, 8 ay aradan sonra 63.000 puanı test eden endeks, kar satışlarıyla 62.500 seviyelerine doğru çekildi. Kar satışlarının yeni güne başlarken devam ettiği gözleniyor. Borsa yüzde 0.6 düşüşle 62.100 seviyelerinde.

Yurtdışında da iyimser hava korunurken, kar realizasyonu büyük çaplı olmamakla birlikte dışarıda da izleniyor. ABD borsaları, Apple tarafından yapılan 10 milyar dolarlık temettü ödemesi ve hisse geri alımı açıklamasının ardından dün yükselirken, S&P 500 Endeksi Mayıs 2008'den bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaştı. ABD vadeli piyasada ve Avrupa endekslerinde bugün hafif geri çekilmeler söz konusu.

Dolar 1.81'in üzerinde

ABD ekonomisinin toparlandığına işaret eden veriler ve yükselen ABD Hazine tahvil faizleri dolardaki değer artışına destek vermeye devam ediyor. MB Başkanı Başçı'nın faiz koridorunun bir miktar daha daraltılabileceğini söylemesi ve yüksek petrol fiyatları da yurtiçinde kurun aşağı yönlü hareketini sınırlayan etkenler. Dolar yeni güne 1.81 liradan başlıyor. Interbank piyasada Dolar/TL 1.8125/1.8135 düzeyinde. Euro ise 2.40 liradan işlem görüyor.

Tahvil-bono piyasasında satış ağırlıklı seyir izleniyor. 5 Mart 2014 itfalı gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 9.48 seviyesinde. Gösterge faiz dün spot kapanışta ortalama yüzde 9.35, valörlüde son işlemlerde ise yüzde 9.41 seviyesindeydi.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir