Borsada satış baskısı sürüyor

Fed kaynaklı endişeler ve Suriye'ye kısa sürede askeri müdahale kaygılarıyla dolar yeni zirveyi görürken, BIST'te yüzde 2 kayıp yaşandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Suriye'ye askeri müdahale tedirginliği ve kurdaki artışla, borsada satış baskısı devam ediyor. BIST, güne 995 puan düşüşle 64.523 puandan başladı. Endekste kayıp bir ara yüzde 2'yi aştı.

Analistler, başta ABD ve İngiltere olmak üzere batılı ülkelerin Suriye ile ilgili açıklamalarının ardından artan tedirginliğin küresel piyasalarda satış baskısına neden olduğunu belirtiyor. Yurtiçinde de küresel piyasalara paralel olarak satıcılı bir seyrin izlenebileceğini ifade eden analistler, Suriye ile ilgili gelecek haber ve açıklamaların piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını kaydediyor.

Dolar/TL TCMB Başkanı Erdem Başçı'nın dünkü açıklamaları ve Suriye'ye müdahale kaygılarıyla bu sabah yeni zirve olan 2.07'ye kadar yükseldikten sonra TSİ 0915'te 2.0550 seviyesinden işlem görüyor.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, piyasanın TCMB'den faiz artışı beklentisine girmemesi gerektiğini, TL'deki değer kaybını döviz tarafında yapacakları müdahaleler ile durduracaklarını belirterek; dolar/TL kurunun yıl sonunda 1.92'ye gerilemesinin sürpriz olmaması gerektiğini söyledi.