Borsada yüzde 4.36 kayıp yaşandı

Küresel piyasalara paralel olarak sert düşüşle başlayan endeks, faizlerdeki yükseliş ve döviz sepetinin tarihinin en yüksek seviyeye çıkmasının etkisiyle düştü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi ilk seansı küresel piyasalardaki düşüşlere paralel olarak önceki kapanışa göre 3.437,55 puanlık düşüşle 75.397,06 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetleri dünkü kapanışına göre ortalama yüzde 4,36 oranında değer kaybederken toplam işlem hacmi 1,7 milyar lira oldu.

Güne ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke’nin dün akşam yaptığı açıklamaların ardından küresel piyasalara paralel olarak sert düşüşle başlayan endeks, faizlerdeki yükseliş ve döviz sepetinin tarihinin en yüksek seviyeye çıkmasının etkisiyle panik satışlarının etkisinde kaldı.

Analistler endeksin 75.000 puan seviyesinin destek konumunda olduğunu, bu seviyeden gelmesi muhtemel tepki alımlarının takip edileceğini belirtiyor. İkinci seansta yurt dışında açıklanacak makroekonomik verilerin tepki alımlarının gücü üzerinde etkili olabileceğini ifade eden analistler, 77.000 seviyesinin ise direnç konumuna gelebileceğini kaydediyor.