DenizBank, 20 milyar TL’lik portföye koşuyor

DenizBank Özel Bankacılık Grup Müdürü Dr. Cem Önenç, 2014 yılında özel bankacılık alanında 20 milyar TL’lik portföy büyüklüğüne ulaşmayı hedeflediklerini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Jülide Y. GÜRDAMAR

DenizBank Özel Bankacılık Grup Müdürü Dr. Cem Önenç, 16 milyar liralık bir varlığı yönettiklerini belirterek “Sene başında bu rakam 11.5 milyar liraydı. Şu anda aktif müşteri sayımız 7 binin üzerinde” dedi.  2014 yılında varlık büyüklüklerini 19 milyar liraya, aktif müşteri sayılarını ise 10 bin 500’ün üzerine çıkarmayı hedeflediklerini dile getiren Önenç, yeni yılda 25 özel bankacılık merkezine çıkacaklarını, özel bankacılık çalışan sayısının ise 260’a yükseleceğini ifade etti. 

Türkiye’nin 81 ilinde şubesi olan ve sektörde ikinci özel banka olduklarını dile getiren Önenç, varlık büyüklüklerinin yüzde 50’sinin İstanbul dışından geldiğini kaydetti. Önenç, “Diyarbakır, Denizli, Bodrum, Samsun, Kayseri ve Eskişehir’de özel bankacılık şubesi bulunan tek bankayız. Biz, bulunduğumuz ilin değil bulunduğumuz bölgenin tümüne özel bankacılık hizmeti vermeye çalışıyoruz  Bu işi İstanbul’dan ‘uzaktan kumanda’ ile yönetmekten ziyade, ‘özel bankacılık müşterisinin her zaman en yakınında olmak’ istiyoruz” dedi. 
 
Tarihi yarımada, Etiler ve Bağdat Caddesi’nde şube

2013 Nisan ayında DenizBank, Citi Türkiye’nin 600 binden fazla müşterisi, 1,2 milyar lira aktif ve 1,5 milyar lira mevduatını içeren bireysel bankacılık portföyü ile çalışanları ve şubeleri dâhil bireysel bankacılık bölümünü devraldı. Cem Önenç, Citi ile birleşme sürecinin çok başarılı gerçekleştiğini ve DenizBank’ın, “insan” odaklı yaklaşımı doğrultusunda, gerek Citi’den gelen müşterilerin gerekse çalışanların memnuniyeti konusunda son derece hassas davrandığını söyledi. 18 olan Özel Bankacılık şube sayısının birleşme sonrasında 22’ye çıktığını belirten Önenç, “Citibank’ın İstanbul’da Yeşilyurt, Suadiye, Ankara’da Gaziosmanpaşa ve İzmir Pasaport şubelerini Özel Bankacılık şubesi yaptık. Tarihi yarımadada da varlık göstermemiz gerektiği düşüncesiyle önümüzdeki günlerde Eminönü’nde; aynı zamanda Etiler ve Bağdat Caddesi’nde Özel Bankacılık şubesi açacağız” diye konuştu.

Müşteri ile ilişkimizi artıracağız

Önenç, 2014 hedeflerini açıkladı: “Önümüzdeki sene, daha fazla müşteriye temas etmeyi hedefliyoruz. Portföyümüze ekleyeceğimiz yeni ürünler ve daha üstün hizmet kalitesi ile, ‘Hayat Deniz’de özel’ mottomuz paralelinde, müşteri memnuniyeti için çalışmaya devam edeceğiz. Bunun yanında, ‘ilişki bankacılığı’ yaklaşımımızın doğal bir uzantısı olarak, müşterilerimizin Denizbank ile ilişkisini artıracak, farkındalıklarını yukarı çekecek çalışmalara imza atacağız. Hedefimiz, ‘gönüllerdeki banka’ olmak ve mümkün olduğunca geniş kitlelerin hayatına dokunmak; markamızı içselleştirmesini sağlamak. Bu bağlamda, özel bankacılık segmentinde de, sadece en yüksek özel varlığa sahip değil, aynı zamanda en yüksek hizmet kalitesini sunan banka olma hedefimiz doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz.” 
 
Üst segmentin en prestijli kartı

Sınırlı sayıda Özel Bankacılık müşterisinin kullanımına sunulan Deniz Private kredi kartının DenizBank’ın üst segment ve en prestijli kartı olduğunu belirten Önenç, kartın kısa sürede sektörde önemli bir yer edindiğini ifade etti. Önenç, “Deniz Private kartla Özel Bankacılık müşterilerimize hem yurtiçi hem de yurtdışında pek çok ayrıcalık sunuyoruz. Yurtdışında tüm otel ve restoran harcamalarında %10 indirim ve ücretsiz 3 ya da 5 taksit avantajı. Havalimanı ücretsiz lounge kullanımı, yurtiçi otel harcamalarında %10 indirim, Suada Club ve Reina da tüm mekanlarda %25 indirim, VIP giriş ve otopark kullanımı, İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya havalimanlarında otopark ve vale hizmetlerinde %50 indirim sunuyoruz” dedi. Önenç, Deniz Private kartın Özel Bankacılık müşterilerinin beklenti ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, özellikli bir kart larak tasarlandığını vurguladı.

Ev almak isteyen Ruslara yardımcı oluyoruz

Rusların Türkiye’ye yönelik gayrimenkul talebi doğrultusunda, gayrimenkul satın almak ve satmak isteyen müşterilerini buluşturduklarını söyleyen Cem Önenç, “Türkiye’den ev almak isteyen Rus müşteriye yardımcı oluyor; aynı şekilde Türkiye’de evini satmak isteyen varsa karşılıklı buluşturuyoruz. Türkiye’de yatırım yapmak isteyen yatırımcılara da yardımcı oluyoruz” dedi.

Özellikle Antalya Kemer ve tarihi yarımadada bulunan şubelerde Rusça konuşan şube çalışanları olduğunu dile getiren Önenç, “Bu bölgelerdeki ATM’lerin tamamında Ruble
var ve Rusça da hizmet veriliyor” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir