Dolar, Fed kararı sonrası geriledi

Faiz kararı sonrası aşağı yönlü hareket eden dolar kuru 3.91'in altına geldi. Uzmanlar, Fed'in korkulduğu gibi gaza basmak niyetinde olmadığını ancak varılacak noktanın öngörülenden ileride olduğunu dile getirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fed beklentilere paralel olarak faiz oranını 25 baz puan artırarak yüzde 1.5-1.75 aralığına yükseltti. Politika yapıcılar yılın kalanı için 2 faiz artışına daha işaret etti.

Faiz kararı sonrası aşağı yönlü hareket eden dolar kuru 3.9065'e kadar geriledikten sonra saat 22:40'da 3.9080'de yer aldı. Dolar endeksi de 89,30'a geldi.

Korkulan 4 artış senaryosundan uzaklaşmanın pozitif olduğunu belirten analistler, karar metnine bakıldığında daha şahin ya da daha yumuşak şeklinde bir yorum yapmanın uygun olmadığını dile getirdi.

GCM Forex'ten Enver Erkan, "Bu yıl için faiz artırım sayısı beklentisini 3 olarak korumuş, ancak 2019 için bir tane fazladan faiz artışı öngörüsü söz konusu ve bu da faiz eğrisinin dikleşmesine neden olmuş. Yani Fed açısından ivmelenme daha yavaş olacak, ancak varış noktası daha ileride. Fed'in her ne kadar korkulduğu gibi hemen gaza basmak gibi bir niyeti olmasa da, terminal olarak varılacak nokta şu ana kadar öngördüğümüzün üzerinde" değerlendirmesinde bulundu.

Powell: Gümrük tarifeleri ekonomik görünümü etkilemezPowell: Gümrük tarifeleri ekonomik görünümü etkilemez

Fed 25 baz puan faiz artışına gittiFed 25 baz puan faiz artışına gitti

Bu konularda ilginizi çekebilir