Dolar haftaya yatay seyirle başladı

Piyasada dış ticaret verileri bekleniyor, bu hafta piyasada yoğun dış veri gündemi var

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kur, güne cuma günü kapanış seviyelerine yakın başlarken, bugün dış ticaret verileri ve küresel piyasalar takip edilecek.

Bankacılar dış veri gündeminin yoğun olacağı haftada piyasanın özellikle, ABD'deki 4 Temmuz tatilinin bir gün öncesinde açıklanacak olan tarım dışı istihdam ve diğer istihdam piyasası verileri ile Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararının takip edileceğini belirttiler.

İç piyasada ise yarın hükümetin yarın cumhurbaşkanı adayını açıklaması haftanın en önemli iç gündem maddesi olacak. Cumhurbaşkanlığı için AKP'nin Başbakan Erdoğan'ın ismini açıklanması bekleniyor.

Öte yandan, Erdoğan'ın Merkez Bankası'na (TCMB) yönelik sert eleştirileri devam ediyor. "Merkez Bankası'nın faiz politikalarını, bir Başbakan olarak kabul etmiyorum" diyen Erdoğan, faiz oranlarının yüksek olması nedeniyle yatırım yapılamayacağını kaydetti. Erdoğan, "Faiz oranları yüzde 8'lerde 9'larda, komisyonu kattığın zaman 15-16'ya varıyor. Bunun adı zulümdür" dedi.

Cuma günü akşam saatlerinde 2.1270 seviyesinde işlem gören dolar/TL bu sabah güne 2.1221/2.1250 seviyesinde başladı. Sepet bazında TL ise aynı saatte 2.5084/2.5121 seviyesindeydi.

Tahvil bono piyasasında 24 Şubat 2016 itfalı gösterge tahvilin bileşik faizi cuma günü Kasım 2013'ten beri en düşük seviye olan yüzde 8.17'yi test etmesinin ardından sınırlı yükselişle kapandı. Spot kapanışta ortalama bileşik faiz yüzde 8.24, valörlüde yüzde 8.25 seviyesindeydi. Öte yandan 20 Mart 2024 itfalı 10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi ise Cuma günü spot kapanışta ortalama bileşik yüzde 8.87, valörde yüzde 8.89 seviyesindeydi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir