Dolarda yeni gün sakin başladı

Dün 3.88 seviyelerinden 3.82 seviyelerine kadar çekilen dolar/TL'de yeni gün 3.84 seviyelerinde başlıyor. Piyasalar Başbakan Binali Yıldırım'ın bugün başlayacak olan ABD ziyaretini izliyor. 

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Merkez Bankası'nın (TCMB) dünkü adımları ve ABD ile Türkiye'nin karşılıklı sınırlı da olsa vize başvurularını kabul etmeye başladığı haberleri ile TL dolar karşısında sert değer kazanırken, yeni gün yatay seyirle başladı. Dün 3.88 seviyelerinden 3.82 seviyelerine kadar gerileyen dolar/TL, yeni günün ilk işlemlerinde 3.84 seviyelerinde. Kur, saat 09:15 itibariyle 3.8460 seviyesinde yer aldı. Euro/TL ise 4.4645 düzeyinde.

Piyasalar, Başbakan Yıldırım'ın bugün başlayacak olan ABD ziyaretini izliyor. Yıldırım'ın 7-10 Kasım tarihlerindeki ABD ziyaretinde ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye, Irak dahil bölgesel konular ve terörle mücadele ile vize konularında görüş alışverişinde bulunulması planlanıyor.

Dolar, 3.88'lerden 3.82'lere geldi

Türkiye'deki ABD büyükelçiliği dün sınırlı ölçüde vize başvurularını kabul etmeye başladı. Ardından Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği de ABD vatandaşlarının vize başvurularının sınırlı ölçüde alınmaya başlandığını duyurdu.

Öte yandan TCMB dün TL likiditesini sıkılaştıracak döviz likiditesini ise rahatlatacak yönde rezerv opsiyon ve reeskont kredilerine yönelik iki adım attı. TCMB adımları ve vize gelişmeleri ardından TL, dolar karşısında sert değer kazandı. TCMB'nin açıklamaları öncesinde 3.8815 seviyesinde işlem gören dolar/TL, adımların ardından 3.8515'e kadar geriledi.

Kur TCMB adımları sonrası bu seviyelerde kalıcı olamayarak 3.87'lere yükselse de ABD'nin vize vermeye başlayabileceği haberi sonrası ise düşüşünü kuvvetlendirdi.
TL dün gelişmekte olan ülke para birimleri arasında dolar karşısında en çok değer kazanan para birimi oldu.

Dolar/TL dün haber öncesi işlem gördüğü 3.8708 seviyesinden sert gerileyerek günün en düşük seviyesi olan 3.8225'i test etti.

Washington Büyükelçiliği: ABD'ye güvence verilmediWashington Büyükelçiliği: ABD'ye güvence verilmedi