Dolar/TL hafif aşağı yönlü

Dün 3.83'ün hemen altına kadar yükselen dolar kuru, bugün hafif aşağı yönlü bir seyir izliyor. Piyasalarda gözler Merkez Bankası'nın yarın açıklayacağı kararlara çevrildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dolar kuru 3.80 seviyesinde hafif aşağı yönlü bir seyir izliyor.

Dün açıklanan ve beklentilerin üzerinde gelen şubat ayı enflasyonu sonrası yukarı yönlü hareketlenen dolar/TL, gün içinde 8.83 sınırına kadar yükseldikten sonra kapanışı 3.81'in hemen altında yaptı.

Kur saat 10:40'da yüzde 0,10 düşüşle 3.8045'de yer alırken euro/TL yatay hareketle 4.6980 seviyesinde.

Trump'ın, çelik ve alüminyum ithalatına getirileceğini açıkladığı ek vergilerin ardından artan "ticaret savaşları" tedirginliği, dün Trump'ın NAFTA müzakerelerinin sonuca ulaşılması durumunda Kanada ve Meksika'nın, söz konusu vergilerden muaf tutulabileceğine işaret etmesiyle bir miktar zayıfladı. Bu gelişmeyle ABD ve Asya borsaları kayıplarını telafi etti. 

Küresel pay piyasalarındaki pozitif seyirden destek bulan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi güne yükselişle başladı. BIST 100 aynı dakikalarda yüzde 0,38 primle 117.385 seviyesinde yer aldı.

Bugün piyasaların seyri açısından önemli bir veri gündemi bulunmazken, gözler TCMB'nin yarın açıklanacak faiz kararına çevrildi. Uzmanlar, bankanın faiz adımı atmayarak bekleyişini sürdüreceği konusunda hemfikir.

Trump'a yönelik baskılar arttı, borsalar toparlandıTrump'a yönelik baskılar arttı, borsalar toparlandı

New York borsası, NAFTA açıklaması ile yükseldiNew York borsası, NAFTA açıklaması ile yükseldi

Bu konularda ilginizi çekebilir