Dolar/TL yukarı yönlü

Güne yükselişle başlayan dolar kurunda yukarı yönlü hareket öğle saatlerine doğru hızlandı. Piyasalarda Afrin operasyonuna ilişkin gelişmeler izleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Afrin operasyonunun başlamasının ardından dün ilk tepki olarak 3.85'e tırmandıktan sonra 3.77'ye gerileyen dolar/TL, bugün yukarı yönlü hareket ediyor.

Gün içinde en yüksek 3.8032'yi gören dolar kuru saat 11:50'de 3.7950'den işlem gördü. Aynı dakikalarda euro/TL 4.6430 seviyesinde yer aldı.

Operasyonun iyi anlatılması ve ilgili ülkelerden gelen ılımlı açıklamaların kurun mevcut seviyelerini desteklediğini söyleyen analistler, harekatın kapsamının yakından izleneceğini, jeopolitik risklere yönelik haber akışının TL varlıklar üzerinde etkili olmaya devam edeceğini belirtiyor.

Dolarda zayıf seyir sürüyor

Diğer taraftan dolar endeksi 90.30 civarındaki zayıf seyrini sürdürürken; ABD Senatosu, üç gündür kapalı olan federal hükümetin yeniden açılmasını sağlayacak geçici bütçe tasarısını dün onayladı. İşlemciler, dünyanın önde gelen merkez bankalarının ekonomiye verdikleri desteği azaltmasının doların getiri cazibesinin zayıflattığını bunun da değer kaybına neden olduğunu söyledi. 

QNB Finansbank tarafından hazırlanan bültende, "Dolar endeksi dün 90.60'ın üzerine çıktıysa da bu seviyelerde kalıcı olmadı ve öğleden sonra geriledi. ABD'de geçici bütçenin kabul edilmesi dolar endeksi üzerinde etkili olmadı" ifadeleri yer aldı.

Zeytin Dalı Harekatı'nın piyasalara etkisi sınırlıZeytin Dalı Harekatı'nın piyasalara etkisi sınırlı

Japonya'da eksi faize devamJaponya'da eksi faize devam

Bu konularda ilginizi çekebilir