Draghi: Parasal genişleme hala gerekli

ECB'nin varlık alım programıyla ilgili konuşan Draghi, "Çok önemli derecede parasal genişleme hala gerekli. Gerektiği takdirde tüm enstrümanları kullanacağız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, bankanın faiz kararı sonrası basın toplantısı düzenledi.

Enflasyonist baskıların bastırılmış durumda olduğunu belirten Draghi, çok önemli derecede parasal genişlemenin hala gerekli olduğunu söyledi. Draghi, gerektiği takdirde yetki dahilinde olan tüm enstrümanları kullanacaklarını ifade etti.

ECB, faizlerde değişiklik yapmadıECB, faizlerde değişiklik yapmadı

'Henüz ikna edici trend yok'

Draghi, Euro Bölgesi büyümesinin reformların uygulanmasındaki cansızlık nedeniyle düşük kaldığını belirterek, "Enerji fiyatları nedeniyle manşet enflasyonun daha da toparlanması büyük olasılık. Ancak temel enflasyonda henüz ikna edici yukarı trend yok" değerlendirmesini yaptı.

'ECB'ye sabırlı davranılmalı'

Draghi, ECB politikalarına yönelik eleştiride bulunanlara da seslenerek, "ECB'ye sabırlı davranılmalı" diye konuşan Draghi, gelecekte daha yüksek faizlere sahip olabilmek için şimdi faizlerin düşük tutulması gerektiğini ifade etti. Draghi, "Ekonomik büyüme toparlandıkça, Almanya ve diğer ülkelerde reel faizler yükselecek" dedi.

Cansız yapısal reform hısının Euro Bölgesi'nde ekonomik büyümeyi düşük tutmaya devam ettiğine işaret eden Draghi, Euro Bölgesi'nde tüm ülkelerin yapısal reforma ihtiyaçları olduğunu belirtti. Draghi, Euro Bölgesi ülkelerinin hepsinin daha büyüme dostu mali politikalar izlemek konusunda çabalarını yoğunlaştırmalarını da istedi.

Detaylar konuşulmadı

Yönetim Konseyi'nin bu ay yapılacak toplantıda varlık alım miktarının daha da azaltılmasını konuşmadığını belirten Draghi, "Zamanı geldiğinde varlık alım miktarının azaltılması konusu derinlemesine tartışılması ve analiz edilmesi gerekli, ancak henüz o noktada değiliz" dedi.

Draghi, Nisan ayından itibaren aylık varlık alım miktarının 80 milyar eurodan 60 milyar euroya indirilmesi yönünde aralık ayında alınmış olan kararın detayları konusunda bugün bir müzakere yapılmadığını da ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir