Ertem: Kur seviyesi düşük demek yanlış

Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Ertem, Türkiye'nin dalgalı kur rejimi uyguladığını belirterek, kur seviyesi için düşük demenin yanlış olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem, ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Ertem, Reuters'a verdiği mülakatta, son günlerde tartışma konusu olan 'doların kuru' ile ilgili olarak, "Dalgalı kur rejimi uyguladığımız için kur seviyesine düşük ve bu seviye tehlikeli demek yanlış" dedi.

Gedikli: Merkez Bankası kura müdahil olmalıGedikli: Merkez Bankası kura müdahil olmalı

"İlişkiler seçim sonrası toplanır"

"Almanya ile ilişkiler seçim sonrası toparlanır" diye konuşan Ertem, "Türkiye-AB ilişkileri 2018 ilk çeyrekte hızla düzelecek; Türkiye-AB ticaret hacminde 2018'de ciddi sıçrama göreceğiz" ifadesini kullandı.

Ara malı üretimi

Ertem, "TCMB ara malı üretimi konusunda saha çalışması yaptı; bu alanda enflasyonist baskıyı ortadan kaldıracak düzenlemeler yapılacak; ara malı üretimi yapan firmalara destek verilmeli" açıklamasını yaptı. 

TCMB'nin ayrı yönetmesi gerek

"TCMB'nin sıkı bir para politikası duruşu uyguladığı tartışılmayacak kadar açık" yorumunu yapan Ertem, "Reel sektör, bankalar, TCMB, siyaset herkes düşük faiz istiyor, ancak bizim isteğimiz dışında bir de piyasa gerçeği var. TCMB piyasa gerçeğini bizden ayrı olarak yönetmesi gereken tek kurum, TCMB'ye bu yönetme hakkını ve iradesini vermemiz gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu. 

Dolar yeniden 3.45'e yöneldiDolar yeniden 3.45'e yöneldi