Dolarda yükseliş hız kesmiyor

Fed'in mart ayında faiz artıracağına yönelik güçlenen beklenti, kur cephesinde etkisini sürdürüyor. Güne 3.65 seviyelerinde başlayan dolar/TL, 3.71'in üzerine çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dolardaki küresel değer kazancı sonrası yönünü yukarı çeviren dolar/TL'de hareketlilik devam ediyor. 3.65'li seviyelerde güne başlayan kur, daha sonrasında yükselerek 3,7105 seviyesini gördü. 

ABD Merkez Bankası yetkililerinin hafta başındaki açıklamaları sonrası mart ayında faiz artışı olasılıklarının yükselmesi doların tüm gelişmekte olan ülke para birimleri karşısındaki değer kazancında ana belirleyici oluyor.

'Negatif ayrışmaya devam edebilir'

Diğer taraftan ise TL'deki değer kaybında önceki gün jeopolitik endişelerin de bir miktar yer aldığına dikkat çeken bankacılar önümüzdeki dönemde özellikle Suriye'de yaşanan çatışmaların yakından izleneceğini belirttiler.

DNG Danışmanlık'tan Fatih Keresteci, "Suriye'nin kuzeyine ilişkin artan jeopolitik riskler TL'nin olumsuz ayrılmasına neden oldu. Jeopolitik riskler azalırsa TL'de anlamlı bir değerleme olabilir. Aksi taktirde negatif ayrışmaya devam edebilir" dedi.

Önceki gün akşam saatlerinde 3.66 civarında işlem gören dolar/TL bu sabah 3.6580 seviyesinde işlem gördü. Sonrasında yükselişe geçen ve 3.7105'e çıkan kur saat 16.47 itibariyla 3,7020 seviyesinde yer aldı.

Borsa tarihi rekora gidiyorBorsa tarihi rekora gidiyor

TL'nin dün dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 1'i geçti.Benzer para birimlerinde ise kayıplar genel olarak yüzde 0.2 civarında seyrediyor.

Bir bankanın döviz masası müdürü, "Kur 3.75 üzerinde doğru sert bir hareket olmaz ise bu hareket yeniden terse dönebilir" dedi.