Faiz artırımı yaklaşıyor

Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, Fed'in faiz oranlarını yeniden artırmaya gittikçe yaklaşmakta olduğunu ifade etti ancak, bir sonraki adımın ne zaman olacağı konusunda bilgi vermedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fischer, "Benim görüşüme göre Fed hem enflasyon hem de istihdam görevini başarmaya oldukça yakın. Dolayısıyla, bir taraftan geleceğin belirsiz olduğu ve para politikasının önceden belirlenmişbir yörüngede olmadığı akılda tutularak, gevşek para politikasının yavaş yavaş kapatılması ihtimali oldukça güçlü" diye konuştu.

Konuşmasında ABD para politikasının bulaşıcı etkilerine de odaklanan Fischer, yabancı merkez bankalarını bu etkilerin yönetebilir olmaları gerektiğini vurguladı.

ABD'de yüksek faiz oranlarına daha güçlü bir ABD ekonomisi tarafından zemin hazırlanacağını belirten Fischer, bunda dünyanın geri kalanının da fayda sağlayacağını ve faiz oranlarının yavaş yavaş artırılmasının potansiyel negatif bulaşmaların azaltılmasına yardım edeceğini savundu.

Fischer, "Benim görüşüme göre politika sıkılaştırmaya kademeli yaklaşım yurt dışında arzu edilmeyen bulaşcı etkilerin yaşanmasıriskini azaltır ve daha güçlü bir global ekonomiyi destekler" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir