Faizsiz BES'in yıldızı parlayacak

Faizsiz sigortacılığa artan ilgiyle 2018'de BES fonlarının yüzde 15'inin faizsiz fonları tercih etmesi bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, faizsiz sigortacılık fonlarına ilginin arttığını, 2018'de BES'teki katılımcıların yüzde 15'inin faizsiz fonları tercih edeceğinin ve katılımcı sayısının 1.5 milyona ulaşacağının tahmin edildiğini söyledi.

Albaraka Türk ve Kuveyt Türk'ün eşit ortaklığı olan, faizsiz emeklilik ve hayat alanında faaliyet gösteren Katılım Emeklilik'in sektördeki ilk altı ayının değerlendirildiği toplantıda konuşan Sincek, "Bireysel emeklilik tarafında faizsiz fonlara talep her geçen gün artıyor. 2018'de BES'te katılımcıların yüzde 15'inin faizsiz fonları tercih edeceği ve katılımcı sayısının 1.5 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor" dedi.

Sincek, hem BES hem de hayat sigortası lisansını 9 Mayıs 2014'te aldıklarını ve faizsiz sigortacılık prensiplerine uygun, ilk kredi hayat sigortası poliçesini de 2 Haziran 2014'te ürettiklerini hatırlattı.

Katılım Emeklilik'in sektördeki ilk altı ayına ilişkin verileri ve 2015 yılı hedeflerini paylaşan Sincek, 2015'te 100,000 yeni katılımcı ve 200 milyon TL'yi aşan fon büyüklüğü hedeflediklerini söyledi.

Sincek, "Şirketin altı aylık dönemde, bireysel emeklilik sistemine dahil ettiği kişi sayısı 42,000'i, fon büyüklüğü de 68 milyon TL'yi aştı" dedi ve faizsiz hayat sigortası alanında 12,000'den fazla müşteriye ulaştığını kaydetti.

Katılım Emeklilik olarak beş yılda 1 milyar TL fon tutarını aşmayı planladıklarını söyleyen Sincek, ürünlerini, tüm Türkiye genelinde Albaraka Türk ve Kuveyt Türk'ün toplam 500 şubesinde sunduklarını söyledi.

Sincek, "Kurucumuz olan bu iki bankanın her yıl 40-50 tane yeni şube açacağını düşünürsek, biz 2023'te 1,000 banka şubesiyle müşterilerine hizmet veren bir emeklilik şirketi olacağız. Beş yılda 500,000 katılımcıya ulaşacak ve sektörde ilk 10'da yerimizi alacağız. 2023 yılında katılım sigortacılığı alanında sektör lideri olmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Sincek ayrıca şu anda bankacılık sektörü aktiflerinde yüzde 6 civarında olan katılım bankacılığı sayısındaki artışla katılım bankacılığının payı orta vadede yüzde 15'lere çıkacağı tahmin edilirken, katılım sigortacılığının da payının yüzde 15'lere çıkacağını kaydetti.

Şu anda üç kamu bankasının katılım bankası kurma çalışmaları sürerken ilk olarak Ziraat Katılım Bankası'nın Mayıs sonunda faaliyete geçmesi planlıyor.