"Fed, faizleri 3 veya 4 kez artırmalı"

San Francisco Fed Başkanı Willams, Fed'in bu yıl faizleri 3 veya 4 kez artırması gerektiğini, ilk faiz artırımının yakın gelecekte gerçekleşmesini beklediğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

San Francisco Fed Başkanı John Willams, Fed'in bu yıl faizleri 3 veya 4 kez artırması gerektiğini ve ilk faiz artırımının yakın gelecekte gerçekleşmesini beklediğini söyledi.

Los Angeles'ta gazetecilere konuşan Willams, "Bu yıl 3 veya 4 faiz artırımı yapılması gerçekten izlenmesi gereken doğru patika" dedi. Williams, bu yıl FOMC'nin oy verme hakkı olan üyelerinden biri.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester de Fed'in cari politika yaklaşımını gözden geçirmeye bu yıl başlayabileceğini, ancak alternatif bir politikaya geçmek için eşiğin yüksek olacağını söyledi.

New York'ta konuşan Mester, "Cari politika çerçevemizi ve alternatiflerini değerlendirmeye bu yıl başlamamız uygun olabilir" diye konuştu. Bu tür gözden geçirmelerin zaman alacağını belirten Mester, ancak daha yüksek enflasyon hedefi, geçici fiyat seviyesi hedefleme, fiyat seviyesi ve nominal büyüme hedeflere gibi diğer politika seçeneklerine açık olduğunu da vurguladı. Mester, politika değişikliklerinin bir maliyeti olacağını değerlendirilmesi gerektiğini de belirtti. Cleveland Fed Başkanı Mester de, bu yıl FOMC'nin oy verme hakkı olan bir üyesi.

Dallas Fed Başkanı: Enflasyon, faiz kararımı değiştirebilirDallas Fed Başkanı: Enflasyon, faiz kararımı değiştirebilir

 

Bu konularda ilginizi çekebilir
fed