Global Yatırım Holding yeni tahvil ihracına hazırlanıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Global Yatırım Holding, 25 Ocak 2013 tarihinde başarıyla tamamladığı 75,000,000TL nominal değerli tahvil ihracını takiben aynı tutarda, ancak daha uzun vadeli (3 yıl) tahvil ihracı için SPK´ya başvurma kararı aldı. İlk ihraçta olduğu gibi bu ihraç için de Ak Yatırım yetkilendirildi.

Konuyla ilgili olarak Global Yatırım Holding Mali İşler Mali İşler Grup Başkanı Kerem Eser, 2013 yılı Ocak ayı içerisinde yapılan bono ihracına yatırımcıların göstermiş olduğu yoğun ilgi sebebiyle taleplerin çok azının karşılanabilmiş olduğunu hatırlatırken, özel sektör tahvillerinin mevcut düşük faiz, düşük enflasyon ortamında, Global Yatırım Holding gibi mali yapısı ve kurumsal yönetim anlayışı
güçlü şirketler için önemli bir borçlanma alternatifi olmaya devam edeceğinin altını çizdi. Eser ayrıca, yeni ihraçta vadenin Şirket´in yatırım ve getiri hedefleri doğrultusunda 3 yıl olarak uzatıldığına dikkat çekerken, vade uzatımının bir önceki ihraca göre borçlanma maliyetine ek artış getirmeden yapılmasının hedeflendiği belirtti.