Goldman Sachs: Bu zor zamanlarda emtia alın

Goldman Sachs, jeopolitik risklerin etkisiyle piyasalarda yaşanan bu zorlu dönemde emtia alınması gerektiğini belirterek, özellikle alüminyumun 31 yılın zirvesine yakın olduğuna dikkat çekti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Goldman Sachs, 12 Nisan tarihli notunda müşterilerine emtia ve hammadde satın alma tavsiyesinde bulundu.

Jeopolitik risklerin arttığına dikkat çeken banka analistleri, güçlü ekonomik büyüme ile ralli yapan emtianın, gelecek 12 ay boyunca yüzde 10'un üzerinde getiri sağlayacağını vurguladı.

Alüminyum 31 yılın zirvesine yakın

Bloomberg Emtia Endeksi'ne göre 22 hammaddede getirisi, bu hafta yüzde 2,5 artışla iki ayın zirvesini gördü.

Endeksteki kazançların başını petrol ve alüminyum çekti. Petrol, Temmuz ayından bu yana olan en büyük haftalık sıçramasına hazırlanırken alüminyum ise 1987'den bu yana olan en güçlü rallisine yöneldi.

Goldman Sachs, Haziran'a kadar alüminyum fiyatlarının yüksek sürmesini ve dalgalanma yaşanmasını bekliyor. Goldman, bunda asıl nedenin Rus alüminyum şirketi Rusal'a ABD'nin yaptırım uygulaması olduğunu belirtiyor. Goldman ayrıca Ortadoğu'daki gerginlikler nedeniyle petrol fiyatlarının yukarı yönlü seyretme olasılığının yüksek olduğunu ifade etti.

Goldman, geçen hafta ABD'nin Rus şirketlere yaptırımlarının küresel petrol piyasasına doğrudan bir etkisinin olmayacağını ve petrol fiyatının 72 dolar/varile yükselebileceğini belirtti.

Alüminyum fiyatları yaptırımlara yüzde 10 tepki verdi!Alüminyum fiyatları yaptırımlara yüzde 10 tepki verdi!

 

Bu konularda ilginizi çekebilir