Harker: Aralıkta faiz artışından yanayım

Philadelphia Fed Başkanı Harker, bankanın aralık ayında faiz artırmasından yana olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Merkez Bankası (Fed) Philadelphia Başkanı Patrick Harker düşük enflasyon konusundaki temkinli tutuma rağmen gelecek ay faiz artışını desteklemeyi düşündüğünü belirtti.

Harker para politikasının ileride meydana gelebilecek ekonomik şokların üstesinden gelecek biçimde şekillenmesi gerektiğini belirtti.

ABD'deki düşük enflasyon ve enflasyonun ölçümü hakkında "temkinli yaklaşımı sürdürmekte" olduğunu belirten Harker, Fed'in aralıkta faiz artırması gerektiğini, ancak artırım hakkındaki görüşlerinin geçen aya kıyasla bir miktar zayıfladığını belirtti.

"Gelecek yıl 3 faiz artışından yanayım"

Tokyo'daki Global Interdependence Center konferansında konuşan Harker, enflasyonun öngörülen şekilde seyrettiğini ve bu nedenle Fed'in gelecek yıl üç defa faiz artırmasından yana olduğunu ifade etti.

Fed'in para politikası kurulunda bu yıl oy hakkı bulunan Harker, ABD ekonomisinin "tam gücüne neredeyse ulaştığını" ve işgücü piyasasında "çok az gevşeklik" kaldığını belirterek, gevşek para politikasının normalleştirilmesinden yana olduğunu belirtti.

Harker, "Ekonomiye verilen destekleri kaldırmak birkaç nedenden dolayı doğru bir adım... Başka bir şok söz konusu olduğunda, araçlarımızın en etkin durumda olmasını isterim ve bence bu bilançomuzu küçültmek anlamına geliyor" dedi.