İki milyar $ kredi büyüklüğü hedefliyor

Odea Bank Genel Müdürü Hüseyin Özkaya, 2013'te 25 yeni şube açmayı hedeflediklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Lübnanlı Bank Audi'nin Türkiye birimi Odea Bank'ın Genel Müdürü Hüseyin Özkaya, 2013'te kredilerde büyüklüklerinin 2 milyar doların üzerinde, mevduatlarının 1.5-2 milyar dolara yakın olacağını belirterek, 25 yeni şube açmayı hedeflediklerini söyledi.

Türkiye'de bankacılık yapmak üzere 12 yıl aradan sonra Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) sıfırdan lisans alan ilk banka olan Odea Bank, 2012 yılını 600 milyon dolara yakın kredi büyüklüğü ile tamamlamayı planlıyor. Bankanın toplam şube sayısı ise Ocak ayında açılacak şubelerle birlikte 9'aulaşacak.
Özkaya kredilerin kurumsal ticari ve bireysel ağırlıklı olduğunu da söyledi.

Odea Bank'ın şu anda 390 çalışan sayısı 1,500 adet müşterisi bulunuyor.
 
Bankacılık alanında ana ürünlerin hepsinde yer almak istediklerini kaydeden Özkaya, "Sigorta, portföy yönetim şirketi gibi alanlarda yer alabiliriz..Bankacılık sektörünün tüm ana ürünlerinde olmayı planlıyoruz; ama ara ürünlerde olmayabiliriz" dedi.

Özkaya yakın zamanda bir banka ile kredi kartı konusunda da ortak çalışmalarının olabileceğini ifade etti.

Mevduatın yanı sıra pasif tarafı çeşitlendirmek adına yurtdışı fonlamaya da önem vereceklerini belirten Özkaya, şunları kaydetti:

"Ana grubumuzdan sermaye benzeri kredi için (Tier 2) onay çıktı. BDDK'ya başvurumuzu yaptık. Miktarı 100 milyon dolar. Bunun haricinde ayrıca gelecek sene için toplamda yurtdışından 300-400 milyon dolar civarında fonlama kullanmayı hedefliyoruz."

Özkaya, 2017'de ise 10 milyar dolar civarında bir aktif büyüklüğe ulaşmak istediklerini de belirtti.
Bankanın büyümesinin temel olarak organik büyüme üzerine kurulduğunu ifade eden Özkaya, ancak organik olmayan bir fırsat çıkması durumunda da bunabakıla bileceğini kaydetti.

Konuya yakın kaynakların verdiği bilgiye göre, Citigroup'un global stratejisinin bir parçası olarak satışa çıkardığı Türkiye'deki bankacılık birimi ile Odeabank'ın ilgilendiği geçen hafta belirtilmişti.