İkinci çeyrekte İMKB'ye geliyor

Simit Sarayı, 2013 yılının ikinci çeyreğinde borsaya gelmeyi planlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Okutur, önümüzdeki yılın ikinci çeyreğinden itibaren Simit Sarayı hisselerinin İMKB'de olacağını söyledi.

CNBC-e'de Finans Cafe programına katılan Simit Sarayı yönetim kurulu başkanı Haluk Okutur, Melda Yücel Kocaalp'in sorularını yanıtladı.

Şirket olarak kurumsallaşmak istediklerini ve patron şirketi olarak kalmak istemediklerini belirten Okutur, "Malesef bu Türkiye'nin kanayan bir yarası. Şirketlerin ömürleri patronların ömürleriyle sınırlı. Biz böyle olmayacağız" dedi ve Simit Sarayı'nın kurumsallaşması için finans şirketleriyle görüştüklerini söyledi.

Simit Sarayı için kurumsallaşmanın ötesinde borsaya kote olmayı da hedeflediklerini belirten Okutur,"Şirketlerin borsaya kote olması, şeffaf yönetim ve disiplinli mekanizmayı sağlamak açısından çok önemli. Bu yüzden biz önümüzdeki yılın ikinci çeyreğinden itibaren Simit Sarayı hisselerini İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) göreceğiz" dedi.

Okutur, 2013'ün ikinci çeyreğinde İMKB'ye girmek için hazırlıkların tamamlandığını belirtti.

Şirketin ne kadarlık kısmının halka açılacağız sorusuna ise Okutur, "Bunu o günlere gelince konuşacağız. Kademe kademe yapabiliriz" şeklinde yanıt verdi.

Okutur, İMKB'ye kote olduktan sonraki hedeflerinin öncelikle Avrupa ve Londra borsalarında, ondan sonra da Amerikan borsalarında Simit Sarayı hisselerinin işlem gördüğünü görmek olduğunu belirtti.