Küresel büyüme hızlanacak

Küresel büyümenin politik belirsizliklere dirençli olduğunu bildiren Fitch, 2016'da yüzde 1.6 olan büyümenin 2017'de yüzde 1.9, 2018'de ise yüzde 2 olmasını bekliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uluslararası kredi değerlendirme kuruluşu Fitch, 2017 yılının Mart ayı için yayınladığı Küresel Ekonomik Görünüm raporunda, gelişmiş ülkelerin yakın dönemli büyüme görünümlerinin kalıcı nitelikteki politik risklere rağmen gelişme gösterdiğini bildirdi.

Fitch Baş Ekonomisti Brian Coulton, "Güçlü işgücü piyasası ve tüketici harcamaları, destekleyici nitelikteki mali politikalar ve gelişen piyasalardaki istikrar, 2016 yılının ikinci yarısında gelişmiş ülke ekonomilerinin büyümesinde toparlanma sağlamıştı" dedi ve "Bunun yanında, Gelişmiş ülkelerde yapılan imalat faaliyetine ilişkin anketlerlerdeki eş zamanlı gelişme de 2017 yılının erken döneminde hız kazanan büyümeyi işaret ediyor" diye konuştu.

Fitch yetkilileri, gelişen ülke ekonomilerinde büyümenin 2017 yılında yüzde 1.9, 2018 için ise yüzde 2 artacağı beklentisinde.Bu rakam, 2016 yılında yüzde 1.6 idi.

Küresel büyümedeki söz konusu hızlanmanın başını ABD çekerken, Euro Bölgesi ve Japonya'da büyüme beklentileri genel olarak sabit.

Kaynak: Bloomberg

Bu konularda ilginizi çekebilir