Kuroda: Parasal gevşeme sınırlarına ulaşmadı

BoJ Başkanı Kuroda, "İhtiyaç olması halinde para politikasını daha da gevşetebiliriz; seçenekler arasında eksi faizlerin daha da düşürülmesi de var" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Japonya Merkez Bankası (BoJ) bugün para politikasında değişikliğe gitti. BoJ Başkanı Haruhiko Kuroda, karar sonrası gerekçeleri basın toplantısında açıkladı.

BoJ parasal çerçevede değişikliğe gittiBoJ parasal çerçevede değişikliğe gitti

 Japonya ekonomisinin artık deflasyonda olmadığını ifade eden Kuroda, "Enflasyonda yüzde 2 hedefini bir an önce yakalamak için öncekinden daha güçlü parasal gevşeme uygulamaya çalışacağız" dedi.

Kuroda, parasal gevşemenin sınırlarına ulaştığını düşünmediğini belirterek, "Japonya Merkez Bankası'nın sınırlarına yaklaştığını düşünmeyin. İhtiyaç olması halinde para politikasını daha da gevşetebiliriz; seçenekler arasında eksi faizlerin daha da düşürülmesi de var" şeklinde konuştu.

Yeni politikanın eski politikanın çatısının güçlendirilmiş hali olduğunu savunan Haruhiko Kuroda şöyle konuştu: "Getiri eğrisinin çok düz olması finans sektörü hakkında endişe yaratarak güveni olumsuz etkileyebilir, güvenin zarar görmemesi için getiri eğrisini denetim altına alacağız"

Kuroda ayrıca petrol gibi faktörlerin TÜFE hedefine yaklaşılmamasında etkili olduğunu ifade etti.