Petrol fiyatları, arz endişeleriyle geriledi

Petrol fiyatları Kırım referandumu ve artan Rusya-ABD gerginliğinin getirdiği arza yönelik endişelerle geriledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Petrol fiyatlarında, Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde yapılan referandumdan Rusya'ya bağlanma kararı çıkmasının arza yönelik endişeleri artırmasına karşın, talebe yönelik endişelerin daha ağır basmasıyla düşüşler yaşanıyor.

Brent petrolün varil fiyatı, cuma günü 106,73 dolara kadar gerilese de haftasonu Kırım'da gerçekleştirilecek olan referandum öncesinde artan tedirginliklerle yükselişe geçmiş ve günü 108,24 dolardan kapatmıştı. Bugün ise referandumdan Rusya'ya bağlanma kararı çıkmasına rağmen, Çin başta olmak üzere talebe yönelik endişelerin daha ağır basmasıyla Brent petrolün varil fiyatı yeniden 108 doların altına geriledi. Güne 108,31 dolardan başlayan Brent petrolün varil fiyatı, şu dakikalarda 107,60 dolar seviyelerinden alıcı buluyor.

Analistler, Brent petrolün varil fiyatı için önemli destek seviyesi olan 107,6 doların altında kalınması durumunda satış baskılarının artabileceğine ve 106,8 dolar seviyelerinin gündeme gelebileceğine dikkati çekiyor. Brent petrolün varil fiyatında, Kırım'ın referandum kararı sonrasında bölgedeki gelişmelerin izleneceğini kaydeden analistler, olası yükselişlerde ise 108,5 dolar seviyelerinin direnç olarak takip edileceğini dile getiriyor.

Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı ise geçen haftanın son işlem günüde 98-99,3 dolar bandında hareket etmiş ve günü 99 dolar sınırında tamamlamıştı. Bugün ise cuma günkü kapanış seviyesi olan 99,01 dolardan güne başlayan ham petrolün varil fiyatında düşüşlerin sınırlı kaldığı gözleniyor. 

Analistler, şu dakikalarda 98,68 dolardan işlem gören ham petrolün varil fiyatı için 100 dolar seviyesinin direnç olarak izlenmeye devam edileceğini, 98,2 doların ise destek konumunda olduğunu belirtiyor.