Piyasa 'belirlilik' şoku yaşadı

BIST 100 endeksi, ilk seansı yüzde 2,41 düşüşle tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, ilk seansı dünkü kapanışa göre 1.655,14 puanlık düşüşle 67.119,88 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri ortalama yüzde 2,41 oranında değer kaybederken, toplam işlem hacmi 1,4 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi ilk seansta yüzde 2,55 oranında düşüş kaydederken, holding endeksi ise yüzde 1,99 oranında geriledi.

Güne küresel piyasalara paralel olarak satıcılı başlayan Borsa İstanbul'da, BIST 100 endeksinin düşüşü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı'nın AA Finans Masası'nın canlı yayınında yaptığı açıklamaların ardından hızlanarak en düşük 66.680,20 puanı gördü.

Başçı, piyasaların ilk andaki olumsuz tepkileri ile ilgili soruya "Bu bir belirlilik şoku" ifadesini kullandı. Piyasaların Merkez Bankası'nın politikası ve faizler konusundaki oluşturduğumuz "belirlilik"in ilk anda böyle bir tepkiye neden olacağını tahmin ettiklerini belirten Başçı, bunun geçici olacağını ve Merkez Bankası'nın sağlam duruşunun piyasalar tarafında da kısa süre içerisinde  olumlu karşılanacağını tahmin ettiklerini kaydetti.