Piyasalar haftaya sakin başladı

Borsa İstanbul ve dolar, cuma günü kapanış seviyelerine yakın açıldılar.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Erken seçim endişeleri, terör örgütü PKK ve IŞİD'e yönelik sınır ötesi askeri operasyonların TL varlıkları üzerinde baskı yarattığı görülüyor. 

Geçen hafta dolar/TL 2,70 seviyesinden 2,75'in üzerine kadar çıktıktan sonra haftayı 2,74 seviyelerinde tamamlarken, Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi haftalık bazda yüzde 4,93 değer kaybetmişti. 

Bu sabah itibariyle baktığımızda, Borsa İstanbul 100 endeksi haftaya 12 puanlık artışla 78.724 puandan başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,02 değer kazandı. 

VİOP'ta bu sabah BIST-30 endeksinin Ağustos sonu vadeli kontratları ilk işlemlerde yüzde 0.39 düşüşle 96.5000 seviyesinde işlem görüyor.

Dolarda ilk işlemler 2.74 seviyesinin hemen üzerinden geçiyor.

Analistler, yurt içinde, koalisyon görüşmeleri ve terör örgütlerine karşı yapılan operasyonların gündemin en üst sırasındaki yerini bu hafta da koruyacağına değinerek, Fed kararları ve küresel risk iştahının da yurt dışı piyasalarla birlikte borsa ve döviz kurlarının yönü üzerinde belirleyici olacağını tahmin ediyor. 

Meclis toplanıyor

Geçtiğimiz hafta terör eylemleri sonrasında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) sınır operasyonu düzenlemesi TL cinsi varlıklarda tansiyonu artırmıştı. Başbakan Davutoğlu’nun sınırda bir tehdit olması halinde gerekenin yapılacağını belirtmesi ardından Çarşamba günü Meclis konuyla alakalı olarak olağanüstü toplanacak. Haftasonu boyunca hava hareketliliği devam ederken, Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, TSK tarafından düzenlenen operasyonlar hakkında müttefiklerini bilgilendirmek ve istişarelerde bulunmak amacıyla NATO Konseyi'ni toplantıya çağırdı. Yarın NATO Brüksel toplanacak.