Piyasaların veri gündemi yoğun

Yurtiçinde bugün Hazine ihaleleri takip edilirken, yurtdışından gelecek olan en önemli veri ABD perakende satışlar...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi güne dünkü kapanışa göre 225,24 puanlık yükselişle 75.599,75 puandan başladı.

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri önceki kapanışına göre ortalama yüzde 0,30 oranında değer kazanırken, bankacılık endeksi yüzde 0,49, holding endeksi yüzde 0,44 oranında yükseliş kaydetti.

Bugün izlenecek önemli veriler arasında ABD ekonomisinin gücü konusunda fikir verecek olan perakede satış verisi bulunuyor. ABD ekonomisinin üçte ikisini oluşturan tüketici harcamalarının seyri Fed'in gevşek para politikasını ne zaman daraltmaya başlayacağı konusunda sinyal verecek.

Ayrıca Hazine bugün gösterge olan 13 Mayıs 2015 itfalı 6 ayda bir kupon ödemeli sabit kuponlu tahvil ile 8 Mart 2023 itfalı 6 ayda bir kupon ödemeli sabit kuponlu 10 yıllık tahvili yeniden ihraç edecek.

Analistler, endeksin teknik olarak 74.500 puanın üzerinde kaldığı sürece 77.000 seviyesindeki güçlü direncin gündeme geleceğini kaydediyor.

Yurt dışında özellikle ABD'de açıklanacak perakende satışlar verisinin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade eden analistler, Almanya'da açıklanacak ZEW güven endeksinin de eylül ayındaki genel seçimler öncesinde önemimin arttığını kaydediyor.