Say Reklamcılık, franchise ağıyla büyüyecek

SAY, Avrupa'da 3 bin noktada Mercedes Benz'in kurumsal çözüm ortağı oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL (DÜNYA) - 2013 yılı Haziran ayında hisselerini Borsa'da halka açan Say Reklamcılık (SAY), Almanya ve Türkiye'de yaptığı satın almalarla hizmet ağını genişleterek franchise ağını büyütmeyi ve 2019 yılında cirosunu 150,4 milyon TL, net kârını 17,8 milyon TL'ye yükseltmeyi hedefliyor. Türkiye'de daralan piyasalar nedeniyle yönünü yurtdışına çeviren ve bu anlamda satın almalar yapan şirket, global pazarda franchise'larla büyüyecek. Say Reklamcılık Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güldoğan, şu anda İtalya, Fransa, İspanya, Şili ve İngiltere'de beş franchise bulunduğunu, hedeflerinin 2016 sonunda 18 franchise'a ulaşmak olduğunu vurguladı. Otomotiv, telekomünikasyon, akaryakıt, bankacılık gibi çok noktalı satış ağını bünyesinde bulunduran sektörler için anahtar teslim kurumsal kimlik çözümü sunduklarını söyleyen Güldoğan, "Son iki yılda şirketimizin ulusal ve uluslararası pazarda gücünü artırmak için önemli satın almalar gerçekleştirdik. Almanya'da kurumsal kimlik çözümleri sektörünün en büyüğü IMM Network'ü 1.5 milyon euroya 2014 yılında, logo ve otomotiv yan sanayine üretim yapan Borsi'nin yüzde 49,9'unu ise 3 milyon euroya 2015 yılında satın aldık. Bu sayede uluslararası pazardaki gücümüzü artırmış olduk. Temmuz ayında da Plaka Mobilya'nın yüzde 100'ünü satın alarak Say Reklamcılık bünyesine kattık. Bu operasyonla mobilya üretimini de Say Reklamcılık çatısı altına aldık" diye konuştu. Güldoğan, yapılan satın almalar sonucunda yurtdışında büyüme anlamında Mercedes Benz'in Avrupa'da 3 bin noktada yeni konseptinin kurumsal kimlik ihalesini kazandıklarını ifade etti.

Güldoğan, satış ağını güçlendirmek için eylül ayı başında Say Kurumsal Kimlik Hizmetleri ve Tasarım A.Ş şirketini kurmak amacıyla tescil işlemlerini başlattıklarını söyledi.

2019 hedefi 150,4 milyon lira ciro

Say Reklamcılık'ın 2015 yılının ilk altı ayında kârını yüzde 399 artırdığını hatırlatan Erkan Güldoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yılsonu ciro hedefimiz 110,3 milyon TL ve net kâr hedefimiz ise 9,2 milyon TL'dir. Geçen yıllara göre ciddi bir büyüme trendi içindeyiz. Borsi'nin yüzde 49,9'una ortak olmamızdan sonra artan satış gelirleri ve logo üretiminin getirdiği güç ile IMM'nin kazandırdığı yeni müşteri portföyü ve proje yönetim know-how'ı sayesinde satış rakamlarımızın yükselmesi nedeniyle önümüzdeki dört yılda da bu büyümemizi devam ettireceğiz. Yaptığımız projeksiyonlara göre 2019 yılı sonunda ciromuzu 150,4 milyon TL, net kârımızı 17,8 milyon TL'ye yükseltmeyi hedefliyoruz."

2016 yılında logo üretimini Türkiye'ye taşımak için BorsiSay Logo adıyla şirket kuracaklarını anlatan Güldoğan, "Bu yatırımla logo üretiminde daha rekabetçi ve kârlı bir üretim hedefliyoruz" dedi. Yatırımları hakkında bilgi veren Güldogan, üretim süreçlerini optimize ettiklerini, bu sayede Eylül 2015'ten itibaren fabrikalarını üç vardiya olarak çalıştırdıklarını anlatarak, artan iş hacmi ve gelişen ürün niteliklerine paralel olarak 2015 - 2016 yılında toplam 6,2 milyon TL yatırım yapacaklarını ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir