TİM ve Akbank güçlerini birleştirdi

Akbank, Türkiye İhracatçılar Meclisi'yle 2014 Ağustos'ta imzaladığı protokolü revize etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Akbank, ihracatçıların üst kuruluşu Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile imzaladığı "İhracata Tam Destek Protokolü" ile Türkiye'nin yeni ihracat hamlesinde yerini aldı. 

Akbank tarafından yapılan açıklamaya göre, banka, alanındaki bilgi ve tecrübesi, teknolojik altyapısının sağladığı olanakları ve kaliteli hizmet desteğiyle, dış ticaretin finansmanında Türkiye'nin ihracatçı-ithalatçı firmalarını uluslararası rekabette desteklemeye devam ediyor. 

Açıklamada Akbank Kurumsal ve Yatırım Bankacılığı'ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Çelebioğlu, dünyanın tüm pazarlarında ihracatçıların yanında durduklarını belirterek, "Türkiye ekonomisinin lokomotifi durumundaki ihracata daha güçlü destek için 2014 Ağustos'ta TİM ile İşbirliği Protokolü imzaladık. Bugün söz konusu protokolü TİM ile revize ederek güçlü ihracat hedefini destekleyen güç birliğimizi pekiştirerek artırmak hedefindeyiz" dedi. 

Ülkenin dünya ticaretinde lider ülkeler arasında yer almasına katkı sağlamak için ihracatçı firmaların iş ortakları ve finansal danışmanları olarak konvansiyonel bankacılık ürünlerinin yanı sıra uluslararası pazarlarda rekabet güçlerini artıracak hizmetler sunduklarını aktaran Çelebioğlu, şunları kaydetti: 

"Ayrıca ihracatçılarımızı finansal ve operasyonel risklere karşı koruyacak ilave çözüm önerileri sağlıyoruz. Ülke genelinde ihracatın büyük bir kısmının mal mukabili/açık hesap şeklinde gerçekleşiyor olmasından dolayı son dönemde artan 'alacak garantisi' talepleri ile ilgili Akbank olarak 'alacak sigortası' ve 'ihracat faktoring' ürünlerimizi öneriyoruz. Böylelikle ihracatçılarımızın açık hesap/mal mukabili ihracatlarından doğan alacakları ile ilgili ticari ve politik riski bertaraf etmekle birlikte, firmalarımızın bu alacakları ile ilgili kendilerine uygun finansman imkanı da sunuyoruz." 

Bu konularda ilginizi çekebilir