Trump'tan Fed'e bir uyarı daha

Trump, yarınki açıklaması öncesi Fed'i ikinci kez faiz artırmaması yönünde uyardı. Bankanın tutumunda değişiklik olup olmayacağı merak ediliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Merkez Bankası'na (Fed) faiz artırmama yönündeki çağrısını yineledi.

Fed yetkililerine Twitter üzerinden seslenen Trump, "Umarım Fed'deki insanlar bir başka hata yapmadan önce Wall Street Journal'daki yazıyı okurlar. Piyasanın likiditeye hali hazırda olduğundan daha sıkışık hale gelmesine imkan vermeyin. Piyasayı hissedin, sadece anlamsız rakamlara bakmayın" diye konuştu.

Konuya ilişkin dün de bir paylaşım yapan Trump, "Doların güçlü, enflasyonun neredeyse sıfır olduğu ve dünyanın çalkalandığı; Paris'in yandığı, Çin'in kötü durumda olduğu bir dönemde Fed'in yeni faiz artırımına gitmeyi değerlendirmesi inanılmaz" ifadelerini kullanmıştı.

ABD Merkez Bankası'nın yarın akşam TSİ 22:00'da faizlerde 25 baz puan artış yapmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Dolar baskı altında

Öte yandan dolar Fed kararı öncesi baskı altında kalıyor. Dolar endeksi cuma günü gördüğü ve 19 ayın zirvesi olan 97.70 seviyelerinden 96.30'a gerilemiş durumda.

Cuma günü 5.42'yi test eden dolar/TL kuru, dolar endeksinde düşüşe paralel bugün 5.33'e kadar geriledikten sonra saat 15:57'de 5.3430 seviyesinden işlem gördü.

Fed faiz artırdıkça acısını tüm dünya hissediyorFed faiz artırdıkça acısını tüm dünya hissediyor