'Uluslararası gelişmeler ülkelerin finansal dengelerini etkiliyor'

Fed New York Şube Başkanı Dudley, 'Uluslararası gelişmeler ülkelerin finansal dengelerini etkiliyor' dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şube Başkanı William Dudley, uluslararası ticaretin ülkeleri birbirine bağladığını belirterek, uluslararası gelişmelerin ülkelerin finansal dengelerini etkilediğini bildirdi.

New York'da düzenlenen "Uluslararası Makroekonomi ve Finans Üzerine Küresel Araştırma Forumu" adlı toplantıda konuşan Dudley, "Ülkelerin sınırları ötesinde yaptığı ticaret ve finansal bağlantılar ekonomilerimizi birbirine bağlıyor." dedi.

Söz konusu uluslararası bağların zamanla daha da öneminin arttığına dikkati çeken Dudley, uluslararası gelişmelerin de ülkelerin kendi finansal dengelerini etkilediğini vurguladı.

Dudley, geçen hafta ABD'nin 45'inci başkanı seçilen Donald Trump'ın ABD'nin dahil olduğu uluslararası ticaret anlaşmalarını iptal etme veya yeniden müzakere etme vaadi hakkında ise yorum yapmaktan kaçındı.

ABD'deki iş gücü piyasası hakkında da konuşan Dudley, "Geleneksek 9-5 mesaisinde çalışılan işler artık alışılmış olmaktan çıkmaya başladı. İş gücü piyasasının durumu, iş güvenliği ve gelir istikrarı açısından yeni düzeni anlamak ve ölçmek önemli. Yeni iş düzenleri, gelirlerde volatilite ve finansal kırılganlık yaratabilir." ifadesini kullandı.

Dudley, teknolojide yaşanan hızlı değişimin üretimde artışa ve yeniliklere yol açtığının altını çizerek, iş gücü gelişim stratejilerinin söz konusu değişimlere göre uyarlanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir