VakıfBank, 1000 kişi alacak

Vakıfbank Genel Müdürü Kalkan, 2015'te 1000 şubeli 16 bin çalışan sayısı olan bir banka hedeflediklerini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Son üç yılda bankacılık sektörünün istihdam lideri olduklarını belirten Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, bu yıl çalışan sayılarını en az 1000 kişi artıracaklarını açıkladı.
 
Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, CNBC-e'de yayınlanan 'Son Baskı' programında Servet Yıldırım ve Mahfi Eğilmez'in konuğu oldu.
 
Röportajdan öne çıkan başlıklar şöyle;
 
Şube sayısı açısından Ziraat Bankası ve İş Bankası'ndan sonra geliyoruz. 2010'da kredilerde, nakdi kredilerde 34 milyar liralık bir rakam vardı ama bu rakam şimdi 68 milyar lira seviyesinde. Yani ikiye katlanmış durumda. Bilanço da aynı şekilde büyüdü. 1000 kişiyi işe almak istiyoruz. Son üç yılda bankacılık sektörünün istihdam lideri biz olduk. Çünkü çok sayıda şube açtık. Bunları dengelememiz gerekirdi.
 
2015'te 1000 şube, 16 bin çalışan hedefi
 
Vakıfbank olarak üç yıldır büyüme stratejisi uyguluyoruz. Eksik olduğumuz bölgelerde şube açmaya gayret ediyoruz. Son üç yılda 199 tane şube açmışız. Düşünün 545 tane şube vardı ilk başta. Bu yılki genişlememizde şu ana kadar en az 80 tane açacağız. Bağlı şube açısından da yatırımlarımız olacak. En fazla 8-10 kişilik, satış noktası şeklinde çalışacak şubeler açmaya çalışıyoruz. 2015'te şube sayımızı 1000'e getirmek istiyoruz. 2015'te 1000 şubeli 16 bin çalışan sayısı olan bir banka olmak istiyoruz.
 
'Kredi limitinde tolerans gösterilebilir'
 
Bu yıl sektörde yüzde 15 aktif büyümesi ve yüzde 17 kredi büyümesi bekliyorum, bir miktar aşabilir. O kadar tolerans olduğunu düşünüyorum. Biz de Vakıfbank olarak yüzde 17 büyümeyi düşünüyoruz.
 
'Proje kredileri açısından özel bir yıl olacak'
 
Bu yıl da proje kredileri açısından özel bir yıl olacak. Bir sürü özelleştirme olacak. Biz öteden bu yana enerji yatırımlarına giriyoruz. Bunların cari açıkla da son derece pozitif ilişkisi var. Bunların bir kısmında zaten Hazine garantisi de var. Bu sene dışarından daha fazla para bulacağımızı düşünüyorum. Biz bu kaynakları getirip özellikle altyapı projelerinde değerlendirmek istiyoruz.
 
'Faizlerin inmesi için çok yer kalmadı'
 
Bugün yüzde 5,75'leri konuşuyoruz. Faizlerin inmesi açısından çok da bir yerin kalmadığını düşünüyorum. Bundan sonraki seyir için çok büyük beklentiye girmemek lazım. Konut kredisinde 0,75'ler fiyatlanıyor. Bunlar çok iyi fiyatlar. Bu oranlar bizim bir zamanlar euro ve dolar için verdiğimiz oranlar. Şimdi Türk lirası için veriyoruz. O bakımdan çok iyi bir gelişme söz konusu. Ha bankalar 0,75'lerden ne kadar para kazanır orası da şüpheli aslında. 0,75'ler çok çok iyi rakamlar. Yüksek enflasyona alışkın bireyler için alışılmışın dışında bir oran hatta.
 
'Zorunlu karşılıklar daha da artabilir'
 
MB bir yandan faiz indiriyor diğer yandan zorunlu karşılıkları yükseltiyor. Önümüzdeki yıllarda zorunlu karşılıklarda daha da artış olabilir. Merkez Bankasının daha fazla faiz indirmesine yer kalmadı diye düşünüyorum. Çok az kaldı. Ama zorunlu karşılıkları artıracaktır.

Kaynak: cnbce.com